Het oplossen van koudebruggen

Jan met boek in zijn hand
PURSCHUIM aanbrengen in kieren

Koudebruggen ontstaan ​​wanneer delen van uw woning niet goed geïsoleerd zijn. Het meeste voorkomende geval is wanneer materiaal dat warmte goed overdraagt, direct in contact staat met koude lucht vanuit buiten. In dit geval is er dan te weinig geïsoleerd.

Jan met duim omhoog

"Koudebruggen ontstaan vaak op plekken die wel eens worden vergeten, zoals ramen en deurkozijnen. Isoleer daarom ook uw ramen en deurkozijnen, om warmteverlies te beperken!"

Wat is het effect van een koudebrug? Om mee te beginnen zorgt een koudebrug ervoor dat warmte in uw huis kan ontsnappen. Hiervoor zou u meer warmte moeten creëren om het huis warm te houden, wat uiteindelijk leidt tot hogere energiekosten. Daarnaast kan via een koudebrug vocht binnen de constructie komen, waardoor er vochtproblemen kunnen ontstaan.


Om koudebruggen te voorkomen, is het van belang om uw daken, vloeren, muren en kruimruimtes goed te isoleren.


“Tip van Jan. Koudebruggen ontstaan vaak op plekken die wel eens worden vergeten, zoals ramen en deurkozijnen. Isoleer daarom ook uw ramen en deurkozijnen, om warmteverlies te beperken!”


Als u al last heeft van koudebruggen in uw huis, kunt u verschillende oplossingen overwegen. Een veelgebruikte methode is het plaatsen van extra isolatiemateriaal op de plekken waar de koudebrug zich bevindt. Denk aan isolerende panelen, folies of speciale coatings. Ook het verbeteren van de ventilatie kan helpen om vochtproblemen te voorkomen. Jan de Isolatieman biedt hiervoor uitgebreide oplossingen. Om al uw naden en kieren af te plakken/op te vullen kunt u gebruik maken van onze purschuim en tape. Om uw huis te isoleren kunt u gebruik maken van onze isolatie. Wij bieden een ruim assortiment aan voor elke constructie! Mocht u willen isoleren voor een goedkopere, maar kwalitatief hetzelfde product, kijk dan naar onze B-keus isolatie.


Kort samengevat: Koudebruggen zijn plekken in uw woning waar warmte de neiging heeft te ontsnappen en koude lucht naar binnen komt. Dit kan leiden tot warmteverlies en hogere energierekeningen of vochtproblemen. Koudebruggen kunt u voorkomen door goed te isoleren. Als u al last heeft van koudebruggen, zijn er oplossingen als extra isolatie en betere ventilatie. Mocht u nog vragen hebben over koudebruggen kunt u altijd met ons contact opnemen op +31(0) 88 856 0000 of op klantenservice@jandeisolatieman.nl

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.