Glaswol rollen

Glaswol rol in kruipruimte

Een houtenvloer dient u van geschikte isolatie te voorzien, zeker als er een kruipruimte onder de vloer aanwezig is. Een houten vloer heeft namelijk veel kieren en gaten, waardoor kou en vocht gemakkelijk vanuit de kruipruimte door de houten vloer heen trekken. Glaswolrollen zijn zeer geschikt voor de isolatie van een houten vloer met kruipruimte.

Kruipruimte isoleren

Een kruipruimte dient u goed te isoleren. Zonder geschikte isolatie kan kou namelijk eenvoudig vanuit de kruipruimte naar boven trekken, waardoor de temperatuur in huis daalt. Kruipruimte-isolatie verhoogt daarom het wooncomfort en verlaagt uw energiekosten. De juiste manier om uw kruipruimte te isoleren, is afhankelijk van wat soort vloer u heeft. Een houtenvloer isoleert u namelijk anders dan een betonvloer.

Glaswol in kruipruimte

Een houtenvloer kunt u van boven- en onderaf isoleren. Isolatie vanuit de onderkant heeft vaak de voorkeur, want dan levert u geen woonruimte in. Isolatie vanaf de onderkant is echter alleen mogelijk als u een kruipruimte heeft. In dat geval plaatst u het isolatiemateriaal tegen het plafond van de kruipruimte. Wanneer u houten balken onder uw houten vloer heeft, kunt u het beste glaswol gebruiken. Glaswol is namelijk zeer flexibel, waardoor u het materiaal vanuit de kruipruimte gemakkelijk tussen de houten balken van de vloer plaatst.

Glaswolrollen van Knauf

Jan de Isolatieman biedt u verschillende glaswolrollen van Knauf Insulation. Deze glaswolrollen zijn geproduceerd met de Ecose-technologie, waardoor ze minder huidirritaties veroorzaken dan bijvoorbeeld steenwol. U heeft keuze uit de Naturoll 032, 035 en 037. Deze types verschillen in stijfheid en dikte: hoe lager het cijfer, hoe dikker het materiaal en hoe hoger de isolatiewaarde. Wat voor u de juiste soort glaswolrol is, is afhankelijk van hoeveel u ruimte u heeft en wat uw persoonlijke voorkeur heeft.

Heeft u vragen over welke glaswol rol u het beste in uw kruipruimte kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend en deskundig advies!