C-profielen

Een rachelwerk voor een voorzetwand of scheidingswand? Dan heeft u Metal Stud C-profielen nodig. Bij Jan de Isolatieman vindt u C-profielen in drie afmetingen. Uiteraard aantrekkelijk geprijsd én snel geleverd, dus u kunt direct met uw klus aan de gang!

Producten 1-9 van 15

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Metal stud Nonius pen C60/27 profiel (100 stuks)
  Metal stud Nonius pen C60/27 profiel (100 stuks)
  • Nonius pen
  • C60/27 plafondsysteem
  • Inhoud: 100 stuks 
  € 9,15
  Per stuk
 2. Metal stud Nonius bovenhanger 100mm C60/27 profiel (100 stuks)
  Metal stud Nonius bovenhanger 100mm C60/27 profiel (100 stuks)
  • Nonius bovenhanger
  • Lengte: 100 mm
  • C60/27 plafondsysteem
  € 29,73
  Per stuk
 3. Metal stud Nonius bovenhanger 540mm C60/27 profiel (100 stuks)
  Metal stud Nonius bovenhanger 540mm C60/27 profiel (100 stuks)
  • Nonius bovenhanger
  • Lengte: 540 mm
  • C60/27 plafondsysteem
  € 81,50
  Per stuk
 4. Metal stud Nonius bovenhanger 540mm C60/27 profiel (10 stuks)
  Metal stud Nonius bovenhanger 540mm C60/27 profiel (10 stuks)
  • Nonius bovenhanger
  • Lengte: 540 mm
  • C60/27 plafondsysteem
  € 10,29
  Per stuk
 5. Metal stud Nonius bovenhanger 100mm C60/27 profiel (10 stuks)
  Metal stud Nonius bovenhanger 100mm C60/27 profiel (10 stuks)
  • Nonius bovenhanger
  • Lengte: 100 mm
  • C60/27 plafondsysteem
  € 5,48
  Per stuk
 6. Metal stud Nonius pen C60/27 profiel (10 stuks)
  Metal stud Nonius pen C60/27 profiel (10 stuks)
  • Nonius pen
  • C60/27 plafondsysteem
  • Inhoud: 10 stuks 
  € 3,05
  Per stuk
 7. Metal stud Nonius onderhanger C60/27 profiel (10 stuks)
  Metal stud Nonius onderhanger C60/27 profiel (10 stuks)
  • Nonius onderhanger
  • C60/27 plafondsysteem
  • Inhoud: 10 stuks 
  € 7,00
  Per stuk
Pagina

Metal Stud C-profielen

Gaat u een scheidingswand of voorzetwand maken? Dan gebruikt u daar een rachelwerk met Metal Stud profielen voor. Voor wanden heeft u zowel U- als C-profielen nodig, die u opvult met geschikt isolatiemateriaal. Meer weten over Metal Stud C-profielen? Hieronder leest u alles over het plaatsen en opvullen!

Voorzet- en scheidingswandisolatie

Als u een ruimte in twee delen wilt opsplitsen, plaatst u een scheidingswand. Als u een al bestaande muur wilt na-isoleren, plaatst u een voorzetwand. Voor beide wanden maakt u een rachelwerk, opgevuld met isolatiemateriaal. Vroeger werden rachelwerken gemaakt van houten profielen, maar tegenwoordig raden we Metal Stud profielen aan. Hout werkt, waardoor het geraamte uiteindelijk kan krimpen of uitzetten. Met Metal Stud profielen bent u verzekerd van een stevig en recht geraamte.

C-profielen voor de wand

Om een geraamte voor een voorzetwand of scheidingswand te maken, heeft u zowel U- als C-profielen nodig. Deze schuift u in elkaar, dus let erop dat de profielen dezelfde afmetingen hebben. U heeft keuze uit Metal Stud C-profielen met een breedte van 27, 50 of 75 millimeter. Gebruikt u een C75-profiel, dan heeft u dus ook een U75-profiel nodig. Deze breedte is daarbij afhankelijk van de dikte van het gekozen isolatiemateriaal. Is het materiaal 40 millimeter dik? Dan kiest u een C-profiel van 50 millimeter breed.

Metal Stud C-profielen vullen

U vult de profielen op met flexibel isolatiemateriaal. Glaswol, steenwol en MW-35 zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Deze isolatiematerialen hebben een zachte structuur en laten zich daarom gemakkelijk in de Metal Stud profielen stoppen. Glaswol is de goedkoopste optie en heeft relatief goede thermische eigenschappen, maar steenwol heeft ook akoestische eigenschappen. Steenwol is daarom de beste keuze als u de wand ook van geluidisolatie wilt voorzien. Heeft u de C-profielen opgevuld? Dan werkt u de constructie tot slot netjes af met gipsplaten of gipsvezelplaten.

 

U-profielen

Gaat u een plafond, wand of vloer isoleren? Dan heeft u daar een rachelwerk voor nodig. Voor een stevig en recht geraamte raden wij u Metal Stud profielen aan. Bij Jan de Isolatieman vindt u zowel U- als C-profielen, in verschillende afmetingen. U-profielen worden ook wel liggers genoemd en zijn voor elk rachelwerk nodig, soms in combinatie met extra bevestigingsmateriaal. Meer weten? Hieronder leest u alles over Metal Stud U-profielen!

Metal Stud profielen voor de wand

Maakt u een rachelwerk voor een scheidingswand of voorzetwand? Dan combineert u de U-profielen met C-profielen. Deze schuift u in elkaar en vult u op met isolatiemateriaal. De profielen moeten daarbij wel dezelfde afmeting hebben, afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal. Heeft u een isolatieplaat van 50 millimeter dik? Dan combineert u een U50-profiel met C50-profiel. Houd daarbij een hartafstand van 60 centimeter aan.

Metal Stud profielen voor het plafond

Maakt u een geraamte voor een verlaagd plafond? Dan heeft u U-profielen en geschikt bevestigingsmateriaal nodig. Ten eerste gebruikt u koppelstukken om de Metal Stud plafond profielen te verlengen. Ten tweede gebruikt u kruisverbinders om de bovenliggende profielen aan de onderliggende profielen vast te maken. Tot slot gebruikt u hangers om het rachelwerk aan het huidige plafond te bevestigen.

Wilt u veel ruimte tussen het nieuwe en oude plafond houden? Dan gebruikt u Bovenhangers. Deze zijn wat moeilijker te monteren, maar kunt u met pennen in hoogte verstellen. Heeft u niet veel ruimte nodig? Kies dan voor Directhangers. Deze zijn niet in hoogte verstelbaar, maar wel een stuk gemakkelijker te monteren dan bovenhangers.

Isolatiemateriaal voor U-profielen

U kunt de U-profielen het beste opvullen met flexibel isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol of Mw-35. Deze materialen zijn zacht en kunt u daarom gemakkelijk in de Metal Stud profielen stoppen. Maakt u een verlaagd plafond met U-profielen omdat u geluidsoverlast van de bovenburen ervaart? Kies dan voor steenwol. Steenwol biedt namelijk niet alleen warmte-, maar ook geluidsisolatie. Heeft u de profielen opgevuld? Dan werkt u de constructie af met gipsplaten en is de klus geklaard!