U-profielen Metal Stud

Rachelwerk voor het plafond maken? Metal Stud U-profielen garanderen een stevig en recht geraamte. Bij Jan de Isolatieman vindt u Metal Stud profielen in diverse afmetingen, inclusief de nodige bevestigingsmaterialen. Uiteraard altijd snel geleverd en scherp geprijsd!

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Metal Stud profiel U50 3000mm
  Metal Stud profiel U50 3000mm
  • Lengte : 3000mm
  • Breedte : 50mm
  • Hoogte : 40mm
  • Uitvoering: U-profiel / Ligger
  € 6,65
  Per stuk
 2. Metal Stud profiel U27 3000mm
  Metal Stud profiel U27 3000mm
  • Lengte : 3000mm
  • Breedte : 27mm
  • Hoogte : 40mm
  • Uitvoering: U-profiel / Staander
  € 5,10
  Per stuk
 3. Metal Stud profiel U75 3000mm
  Metal Stud profiel U75 3000mm
  • Lengte : 3000mm
  • Breedte : 75mm
  • Hoogte : 40mm
  • Uitvoering: U-profiel / Ligger
  € 7,65
  Per stuk

U-profielen

Gaat u een plafond, wand of vloer isoleren? Dan heeft u daar een rachelwerk voor nodig. Voor een stevig en recht geraamte raden wij u Metal Stud profielen aan. Bij Jan de Isolatieman vindt u zowel U- als C-profielen, in verschillende afmetingen. U-profielen worden ook wel liggers genoemd en zijn voor elk rachelwerk nodig, soms in combinatie met extra bevestigingsmateriaal. Meer weten? Hieronder leest u alles over Metal Stud U-profielen!

Metal Stud profielen voor de wand

Maakt u een rachelwerk voor een scheidingswand of voorzetwand? Dan combineert u de U-profielen met C-profielen. Deze schuift u in elkaar en vult u op met isolatiemateriaal. De profielen moeten daarbij wel dezelfde afmeting hebben, afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal. Heeft u een isolatieplaat van 50 millimeter dik? Dan combineert u een U50-profiel met C50-profiel. Houd daarbij een hartafstand van 60 centimeter aan.

Metal Stud profielen voor het plafond

Maakt u een geraamte voor een verlaagd plafond? Dan heeft u U-profielen en geschikt bevestigingsmateriaal nodig. Ten eerste gebruikt u koppelstukken om de Metal Stud plafond profielen te verlengen. Ten tweede gebruikt u kruisverbinders om de bovenliggende profielen aan de onderliggende profielen vast te maken. Tot slot gebruikt u hangers om het rachelwerk aan het huidige plafond te bevestigen.

Wilt u veel ruimte tussen het nieuwe en oude plafond houden? Dan gebruikt u Bovenhangers. Deze zijn wat moeilijker te monteren, maar kunt u met pennen in hoogte verstellen. Heeft u niet veel ruimte nodig? Kies dan voor Directhangers. Deze zijn niet in hoogte verstelbaar, maar wel een stuk gemakkelijker te monteren dan bovenhangers.

Isolatiemateriaal voor U-profielen

U kunt de U-profielen het beste opvullen met flexibel isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol of Mw-35. Deze materialen zijn zacht en kunt u daarom gemakkelijk in de Metal Stud profielen stoppen. Maakt u een verlaagd plafond met U-profielen omdat u geluidsoverlast van de bovenburen ervaart? Kies dan voor steenwol. Steenwol biedt namelijk niet alleen warmte-, maar ook geluidsisolatie. Heeft u de profielen opgevuld? Dan werkt u de constructie af met gipsplaten en is de klus geklaard!