Glaswol isolatie

Glaswol bij scheidingswandisolatie

Glaswol wordt veel gebruikt voor het isoleren van muren, vloeren en daken. Het materiaal is beschikbaar op rollen en in platen, waarbij we ook nog onderscheid maken tussen drie soorten glaswolrollen. Lees hieronder alles over de verschillende soorten glaswol en hoe u dit materiaal gebruikt voor de isolatie van uw scheidingwand!

Voordelen glaswol wandisolatie

Glaswol is een wolsoort en wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven, aangevuld met zuiver zand. Het materiaal heeft een zachte structuur en kunt u daarom eenvoudig op maat snijden. Glaswol is bovendien bijzonder duurzaam en brandveilig, waardoor u het materiaal voor allerlei isolatieklussen kunt gebruiken.

Glaswol is erg flexibel en laat zich daarom gemakkelijk tussen de holtes van het raamwerk van een scheidingswand plaatsen. Bovendien is glaswol relatief goedkoop, maar heeft het toch een hoge isolatiewaarde. Daarnaast is glaswol een ademend materiaal, wat de kans op vochtproblemen in de constructie verkleint.

Soorten glaswol

Glaswol is beschikbaar op rollen en in platen. Beide soorten hebben zowel sterke thermische als akoestische eigenschappen en zijn daarom zeer geschikt voor het isoleren van een scheidingswand. Glaswolplaten zijn echter steviger en daarom gemakkelijker te verwerken. Glaswolrollen zijn daarentegen wat goedkoper.

Jan de Isolatieman biedt u drie soorten glaswolrollen: de Knauf Naturoll 032, 035 en 037. Het verschil tussen deze types zit in de persing. Hoe hoger de persing, hoe meer materiaal er in de rol verwerkt zit. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde en stugheid van het materiaal. Hoe lager het cijfer van de glaswol, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe stugger het materiaal.

Knauf Naturoll 032, 035 en 037

De Naturoll 032 heeft de hoogste isolatiewaarde en de meest stugge structuur. Deze glaswolrol is daarom zeer geschikt voor constructies waar maar beperkt ruimte is. De Naturoll 035 heeft een wat lagere isolatiewaarde, waardoor u meer van het materiaal nodig heeft om hetzelfde rendement te behalen. De Naturoll 037 heeft de laagste isolatiewaarde, maar is wel het meest veerkrachtig. Deze glaswolrol is daarom ideaal voor constructies waar u meer dan genoeg ruimte heeft om te isoleren.

Toepassen glaswol wandisolatie

U kunt glaswol eenvoudig tussen het raamwerk van een scheidingswand plaatsen. Let er goed op dat u alle hoeken bedekt, want dan behaalt u de hoogste isolatiewaarde. Voordat u de glaswol gaat plaatsen, dient u wel eerst een isolatiefolie aan te brengen. Deze folies hebben een vochtregulerende werking en zorgen ervoor dat de glaswol droog blijft. Op die manier behoudt het materiaal zijn isolatiewaarde én voorkomt u vochtproblemen.