Jan De Isolatieman - Vloerverwarming

Vloerverwarming

Uw houten- of betonvloer voorzien van vloerverwarming? Dan dient u daar al rekening mee te houden tijdens het isoleren van uw vloer. Bovendien heeft u bepaalde accessoires nodig, zoals een dampremmende folie en draadmatten. Bij Jan de Isolatieman vindt u alles wat u nodig heeft voor uw vloer met vloerverwarming, uiteraard altijd scherp geprijsd!

Filter

Isolatiemateriaal combineren met vloerverwarming

Bent u bezig met het (ver)bouwen van uw woning en wilt u vloerverwarming aanbrengen? Dan moet u daar al rekening mee houden tijdens het isoleren van de vloer. Daarbij maakt ook nog veel verschil of u een houten- of betonvloer heeft en welk isolatiemateriaal u daarbij heeft gebruikt. Hieronder leest u daarom alles over vloerverwarming in combinatie met vloerisolatie!

Betonvloer met vloerverwarming

Gaat u een betonvloer storten? Dan dient u ruim daarvoor al het isolatiemateriaal en de vloerverwarming te plaatsen. De vloerverwarming moet op het isolatiemateriaal komen, want anders houdt het materiaal de warmte tegen. U brengt eerst een dampremmende folie aan en legt daar isolatiemateriaal met hoge drukvastheid op, zoals PIR of XPS. Vervolgens plaatst u daar draadmatten met vloerverwarming op.

U kunt het beton rechtstreeks op de draadmatten storten, want beton is een goede warmtegeleider. U laat het beton enkele weken uitdrogen en start daarna de vloerverwarming, bij voorkeur op een laag niveau. Op die manier kan het beton rustig uitharden en behaalt u het beste resultaat. We raden u aan om te beginnen met een watertemperatuur van ongeveer 25°C, met daarna een stijging van ongeveer een graad per dag.

Houtenvloer met vloerverwarming

Vroeger werd vloerverwarming bij een houtenvloer sterk afgeraden. Hout is een natuurlijk materiaal en gaat daarom werken door warmte en vocht. Tegenwoordig is er echter veel meer keuze qua hout en is het heel goed mogelijk om een houten vloer te combineren met vloerverwarming. U houdt dan dezelfde volgorde aan als bij een betonvloer: een dampremmende folie om grondwater tegen te houden, isolatiemateriaal, draadmatten met vloerverwarming en de houtenvloer.

Hout is gevoeliger voor vocht dan beton, dus het is raadzaam om een ademend isolatiemateriaal te gebruiken. Wolsoorten, zoals glaswol, steenwol en MW-35, zijn bijvoorbeeld goede keuzes. Deze materialen zijn relatief goedkoop en hebben zowel thermische als akoestische eigenschappen. Ze houden de warmte vast, maar bieden ook nog enige geluidsisolatie. Wolsoorten dempen daarom het geluid van krakende planken en dreunende voetstappen op uw houten vloer.

Isolatiemateriaal met vloerverwarming

In de meeste gevallen wordt vloerverwarming rechtstreeks op het isolatiemateriaal gelegd. Wilt u de vloerverwarming liever in het isolatiemateriaal verwerken? Dan dient u de Fermacell 2E22 vloerplaat te kiezen. Deze plaat is namelijk heel geschikt om in te frezen. Bovendien bieden Fermacell platen uitstekende geluidsisolatie, zijn ze brandvertragend en werken ze egaliserend. Deze platen vormen daarom de perfecte ondervloer voor uw houten- of betonvloer met vloerverwarming

Terug naar boven