Jan kijk naar rechts

MDF

Deze geperste plaat in een lichtbruine tint is gemakkelijk te bewerken en past zich aan voor verschillende afwerkingstechnieken. Dankzij zijn gladheid en veelzijdigheid is MDF zeer populair voor tal van toepassingen binnenshuis.

Filter

MDF

MDF, ofwel Medium Density Fibreboard, is een type geperst plaatmateriaal met een middelharde dichtheid. Het wordt gemaakt door fijne houtvezels onder hoge druk en temperatuur met elkaar te verlijmen met een kunstharslijm. Dit plaatmateriaal is gemakkelijk te bewerken, met een gladde structuur en een ruime keuze aan afwerkingsmethoden. Het is zeer geschikt voor tal van toepassingen binnenshuis, zoals frezen, schuren, schaven, boren en zagen, zonder dat het splintert. Dit zijn de normale MDF-platen en bieden we in meerdere diktes aan. De diktes variëren van 9 mm tot wel 22 mm. Zo hebben we voor bijna alle toepassingen wel een MDF-plaat.

MDF Lakdraagfolie 2-zijdig wit

De MDF-plaat met witte lakdraagfolie is een speciaal type Medium Density Fiberboard dat is voorzien van een witte lak dragende folie, gelijk aan 2 lagen grondverf. Dit maakt het perfect voor toepassingen waarbij een strakke en moderne look vereist is.

MDF FR

MDF FR, of Medium Density Fiberboard met brandvertragende eigenschappen, is speciaal ontworpen om de brandveiligheid te verhogen. Dit is bereikt door het behandelen van het materiaal met brandvertragende stoffen, waardoor het een lagere brandgevaarlijkheid heeft dan normale MDF. Hierdoor is MDF FR een gewilde keuze voor toepassingen waar brandveiligheid een prioriteit is.

Terug naar boven