Jan kijk naar rechts

Okoume multiplex platen

Buitenconstructie aftimmeren? Okoume multiplex platen zijn een goede keuze! Deze platen zijn namelijk in Nederland gegrond en daarom heel geschikt voor ons klimaat. U kunt Okoume multiplex platen gebruiken voor onder andere dakkappellen, buitengevels, boeiboorden en deurpanelen. De platen zijn al voorzien van een grondverflaag, dus u kunt er direct overheen schilderen!

Filter

Geschikt voor binnen- en buitentimmerwerk

Buitenconstructies

Okoume multiplex zijn geschikt voor allerlei soorten timmerwerk. Voor binnen én buitenconstructies, want deze multiplex platen zijn in Nederland gegrond. Dat betekent dat ze heel erg geschikt zijn voor het Nederlandse weer, wat met name in de wintermaanden een groot voordeel is. U kunt ze daarom gebruiken voor kozijnpanelen, dakkappelen, buitengevels, boeiboorden, deurpanelen en luifels.

Binnenconstructies

Binnen kunt u de Okoume multiplex platen gebruiken voor bijvoorbeeld werk- en keukenbladen. De platen zijn daarnaast opgebouwd uit meerdere fineerlagen en Water Boiled Proof (WBP), wat betekent dat ze watervast zijn. U kunt de Okoume multiplex platen dus ook gebruiken voor timmerwerk in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Okoume multiplex platen monteren

Zorg voor voldoende ventilatie

Onze multiplex platen laten zich vrij eenvoudig monteren. De platen hebben een glad oppervlak en splinteren bijna niet, waardoor u er gemakkelijk in kunt schroeven of spijkeren. Daarnaast kunt u probleemloos frezen, schuren en zagen in deze platen. Gebruikt u Okoume multiplex voor een buitenconstructie? Dan is het belangrijk om één centimeter ruimte tussen de platen aan te houden. Op die manier voorziet u de constructie van voldoende ventilatie en voorkomt u problemen met vocht.

Randen afdichten

Het is belangrijk dat u de randen van de constructie afwerkt met een sealer. Daarmee voorkomt u namelijk dat vocht in de platen trekt en zo schimmel en houtrot veroorzaakt. Wij raden u twee lagen sealer aan om de randen en boorgaten goed af te dichten. Zodra u dat heeft gedaan, kunt u direct over de Okoume multiplex platen heen schilderen in de door u gewenste lakkleur. De platen zijn namelijk al voorzien van een grondverflaag van 80 mu!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."