Jan De Isolatieman - Rockwool steenwolplaat 037

Rockwool steenwolplaat 037

Op zoek naar Rockwool 037 steenwolplaten? Dan bent u bij Jan de Isolatieman aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment steenwol, waaronder de Rockwool 37. Deze platen bieden zowel warmte- als geluidsisolatie en zijn heel geschikt voor diverse constructies in uw woning. De Rockwool 037 steenwolplaten zijn bij ons altijd scherp geprijsd!

Filter

Steenwolplaat 037 Rockwool

Steenwol is een bijzonder veelzijdig isolatiemateriaal, met diverse voordelen voor uw project. Er zijn verschillende soorten steenwolplaten op de markt, waaronder de Rockwool 037. Deze platen zijn eenvoudig te verwerken, bieden zowel sterke thermische als akoestische eigenschappen én zijn relatief goedkoop. Lees hieronder alles over de voordelen, toepassing en verwerking van Rockwool steenwolplaten 037!

Steenwol is een zogenaamde isolatiewol en wordt gemaakt van gesmolten steenmassa. Steenwol heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo heeft steenwol zowel akoestische als thermische eigenschappen, wat betekent dat dit materiaal zowel warmte- als geluidsisolatie biedt. Daarnaast is steenwol brandwerend, waterafstotend en dampdoorlatend.

Steenwol is in verschillende platen beschikbaar. Bij Jan de Isolatieman vindt u bijvoorbeeld de Rockwool 037 (Rockwool+) en Rockwool 041. De Rockwool 037 steenwolplaten hebben een iets hogere isolatiewaarde en een sterkere geluidsisolerende werking. Deze platen zijn dan ook wat duurder dan de Rockwool 041. Daar staat wel tegenover dat de steenwol an sich een relatief goedkoop isolatiemateriaal is.

Toepassingsmogelijkheden

U kunt een Rockwool steenwolplaat 037 in diverse constructies toepassen. Zo zijn deze platen heel geschikt voor het isoleren van uw houten vloer: dankzij de ademende structuur van dit materiaal verkleint u de kans op vochtproblemen. Daarnaast kunt u Rockwool 037 gebruiken om de binnenkant van een hellend dak te isoleren, waar u het eenvoudig tussen het dakbeschot vastklemt. Tot slot is deze steenwolplaat heel geschikt voor het isoleren van voorzet- en scheidingswanden. Dankzij de geluidsisolerende werking voorkomt u met deze platen namelijk dat geluiden zich via de wanden verplaatsen.

Verwerken van Rockwool 037

Rockwool 037 steenwolplaten zijn relatief flexibel en licht van gewicht. U snijdt het materiaal dus eenvoudig op maat met een isolatiemes én klemt het gemakkelijk vast tussen houten balken of staanders. Houd er wel rekening mee dat er bij de verwerking van steenwol vezels vrijkomen die kunnen irriteren aan uw huid, ogen en luchtwegen. We raden u daarom aan om altijd een beschermende bril en kleding te dragen tijdens het verwerken van Rockwool 037 steenwolplaten.

 

Terug naar boven