Jan kijk naar rechts

Rock4All steenwolplaat

Eén plaat, geschikt voor allerlei constructies: de nieuwe Rock4All steenwolplaat van Knauf is bijzonder veelzijdig product. Het materiaal heeft een relatief hoge isolatiewaarde, biedt sterke geluidsisolatie en heeft zelfs waterafstotende eigenschappen. Rock4All is daarom zeer geschikt voor onder andere de isolatie van schuine daken, kruipruimtes, houten vloeren en zelfs spouwmuren!

Filter

Veelzijdig en betrouwbaar: de Rock4All steenwolplaat!

De Rock4All steenwolplaat is het nieuwste product van Knauf, één van de populairste en betrouwbaarste merken in de wereld van isolatie. De Rock4All is een bijzonder veelzijdig product, geschikt voor allerlei constructies. Denk daarbij aan hellende daken, kruipruimtes, houten vloeren en zelfs spouwmuren. De Rock4All heeft bovendien een goede isolatiewaarde én kunt u eenvoudig zelf verwerken. Perfect voor de doe-het-zelvers!

Voordelen van Rock4All

De Rock4All heeft een aantal fijne voordelen. Zo is deze steenwolplaat duurzaam, brandwerend en flexibel, waardoor u het materiaal eenvoudig in de juiste maat snijdt. Daarnaast heeft Rock4All zowel sterke thermische als akoestische eigenschappen, wat betekent dat de platen uw woning van zowel warmte- als geluidsisolatie voorzien. Tot slot zijn deze steenwolplaten relatief goedkoop én breed inzetbaar, wat betekent dat u de plaat in vrijwel alle woonlagen kunt toepassen.

Inzetbaarheid

De Rock4All steenwolplaten hebben een relatief goede isolatiewaarde, hoge drukweerstand en zelfs waterafstotende eigenschappen. U kunt dit materiaal daarom in allerlei constructies toepassen: hellende daken, plafonds, kruipruimtes, scheidingswanden en zelfs spouwmuren. Deze steenwolplaten zijn dan ook heel geschikt voor doe-het-zelfvers en kleine aannemers. Houd er wel rekening mee dat de Rock4All minder geschikt voor constructies waar de ruimte wat krapper is. Rock4all is namelijk relatief dik: om een isolatiewaarde van 2 te bereiken, heeft u een plaat van 70 millimeter nodig. Voor krappe constructies kunt u dan ook beter voor PIR-isolatie kiezen.

Rock4All verwerken

Gaat u Rock4All zelf in een constructie verwerken? Dan staat u een relatief eenvoudige klus te wachten. Rock4All is namelijk flexibel, waardoor u het snel in de juiste maat snijdt én gemakkelijk tussen balken of frames klemt. Alhoewel de steenwolplaten al redelijk goed op elkaar aansluiten, kunt u de naden nog afdichten met aluminium tape. Tot slot plaatst u gips- of stucplaten over het isolatiemateriaal heen en werkt u de constructie af met verf of stucwerk. Tip: bij onze accessoires vindt u alles wat u nodig heeft voor de verwerking van Rock4All, zoals een isolatiemes en gipsplaatschroeven.

Terug naar boven