Jan kijk naar rechts

RockSono Base

Uw binnenmuren van thermische én akoestische isolatie voorzien? Kies dan voor de RockSono Base steenwolplaten van Rockwool! Deze platen zijn gemakkelijk te verwerken en bieden uitstekende warmte- en geluidsisolatie. Daarnaast zijn de platen brandwerend, dus ze verhogen de brandveiligheid van uw woning. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid en scherp geprijsd assortiment!

Filter

Muurisolatie met RockSono Base steenwolplaat

Elke woning heeft voorzetwanden en scheidingswanden, de zogenaamde binnenmuren. Het isoleren van deze binnenmuren draagt bij aan een aangename temperatuur in huis én voorkomt dat geluiden zich van de ene naar de ruimte verplaatsen. Geschikte voorzet- en scheidingswandisolatie is dus van essentieel belang voor uw wooncomfort. Bent u daarom op zoek naar betrouwbaar isolatiemateriaal voor uw binnenmuren? De RockSono Base steenwolplaten van Rockwool zijn een uitstekende keuze. Lees hieronder meer!

Scheidings- en voorzetwandisolatie

Scheidingswanden en voorzetwanden zijn allebei binnenmuren, maar hebben toch een hele andere functie. Een voorzetwand wordt tegen een al bestaande (buiten)muur geplaatst, om deze als het ware na te isoleren. Een scheidingswand wordt geplaatst om een ruimte in meerdere delen op te splitsen. Ze hebben dus een andere functie, maar bestaan wel allebei uit een rachelwerk van houten staanders met holtes. Deze holtes vult u op met daarvoor geschikt isolatiemateriaal, zoals de RockSono steenwolplaten van Rockwool.

Voordelen van RockSono steenwol

De RockSono steenwolplaten hebben een aantal voordelen ten opzichte van vergelijkbare isolatiematerialen. De platen zijn bijvoorbeeld flexibel, waardoor u ze eenvoudig tussen de houten staanders van een binnenmuur klemt. Daarnaast bieden ze goede thermische én akoestische isolatie, wat betekent dat ze de constructie van zowel warmte- als geluidsisolatie voorzien. Tot slot zijn de RockSono steenwolplaten brandwerend. Dat betekent dat ze de brandveiligheid van de constructie en dus ook van uw woning verhogen.

RockSono steenwol verwerken

Wie kiest voor RockSono steenwolplaten voor zijn of haar binnenmuren, kan deze eenvoudig zelf verwerken. U snijdt de platen eerst op maat met een isolatiemes, zodat ze goed in het rachelwerk passen. Vervolgens klemt u ze stevig vast tussen de houten staanders. RockSono is zeer flexibel, dus zowel het snijden als het klemmen gaat erg gemakkelijk. Om de muren netjes af te werken, plaatst u gipsplaten over het isolatiemateriaal. Deze schroeft u goed vast en dan is de klus al geklaard!

Heeft u toch nog vragen over het verwerken van RockSono steenwolplaten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij voorzien u graag van deskundig en onafhankelijk advies.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.