Stukadoorsprimer & grondering

Wanneer u stucwerk op een zuigende ondergrond aanbrengt, maakt u voor het beste resultaat gebruik van een voorstrijkmiddel. Afhankelijk van hoe sterk de ondergrond zuigt, kiest u voor een grondeermiddel of hechtprimer. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment voorstrijk, altijd scherp geprijsd!

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bautec Beton-Prim betokontakt 15kg
  Bautec Beton-Prim betokontakt 15kg
  • Grondering stukwerk
  • Geschikt dichte ondergronden
  • Ca. 4,4 m2 / kg
  • Inhoud 15 kg
  € 36,24
  Per stuk
 2. Bautec Beton-Prim betokontakt 5kg
  Bautec Beton-Prim betokontakt 5kg
  • Grondering stucwerk
  • Geschikt dichte ondergronden
  • Ca. 4,4 m2 / kg
  • Inhoud 5 kg
  € 18,09
  Per stuk
 3. Bautec Stuc geel grondeermiddel 15kg
  Bautec Stuc geel grondeermiddel 15kg
  • Gele grondering stucwerk
  • Sterk / onregelmatig zuigend
  • Ca. 10 m2 / kg
  • Inhoud 15 kg
  € 39,33
  Per stuk
 4. Bautec Stuc geel grondeermiddel 5kg
  Bautec Stuc geel grondeermiddel 5kg
  • Gele grondering stucwerk
  • Sterk / onregelmatig zuigend
  • Ca. 10 m2 / kg
  • Inhoud 5 kg
  € 20,50
  Per stuk

Grondeermiddel en hechtprimer

Gaat u stucwerk in uw woning (laten) aanbrengen? Dan is het belangrijk dat u zorgt voor een goede basis voor het stucwerk. In sommige gevallen heeft u daarvoor een primer of grondeermiddel nodig. Bij Jan de Isolatieman vindt u daarom een uitgebreid assortiment stukadoorprimers en grondeermiddelen, geschikt voor verschillende ondergronden. Hieronder leest u alles over het gebruik van deze stucproducten!

Soort ondergrond

Het is niet altijd nodig om een voorstrijkmiddel te gebruiken voor stucwerk. Dat is namelijk afhankelijk van op wat voor soort ondergrond het stucwerk wordt aangebracht. Voorstrijk is niet nodig bij stucplaten, maar bijvoorbeeld wel bij scheidingswanden van gipsplaten of bakstenen muren.

Er zijn twee soorten ondergronden waarbij voorstrijk wel nodig is. De eerste daarvan is een zuigende ondergrond, zoals een gemetselde muur. De tweede is een niet- of nauwelijks zuigende ondergrond, zoals een wand van gips of beton. Met een primer of grondeermiddel creëert u een egaal zuigende en beter hechtende ondergrond, waardoor het stucwerk beter pakt.

Grondeermiddel

Wilt u stucwerk op een zuigende ondergrond aanbrengen? Dan heeft u daar grondeermiddel voor nodig, zoals Bautec Stuc Prim grondering. Bautec Stuc Prim is heel geschikt voor het voorstrijken van sterke en onregelmatig zuigende ondergronden binnenshuis, zoals metselwerk of cellenbeton. Na het gebruik van deze grondering kunt u de constructie strak afwerken met gipspleister.

Bij Jan de Isolatieman kunt u kiezen voor emmers grondering van vijf of vijftien kilo. U moet daarbij rekening houden met een verbruik van ongeveer een kilo per tien vierkante meter, alhoewel dit sterk afhankelijk is van de ruwheid en daarmee zuiging van de ondergrond.

Primer

Bij een niet- of nauwelijks zuigende ondergrond heeft u een andere soort voorstrijk nodig. In dat geval kiest u voor een hechtprimer, zoals Bautec Beton Prim. Deze primer is heel geschikt voor minerale ondergronden binnenshuis, zoals beton. Bautec Beton Prim vormt een hechtbrug tussen de ondergrond en de gipspleister, waardoor het stucwerk beter pakt en strakker oogt.

U kunt kiezen voor emmers van vijf of vijftien kilo, waarbij u rekening dient te houden met een verbruik van ongeveer 225 gram per vierkante meter. Net zoals bij grondeermiddel, is het verbruik van hechtprimer wel afhankelijk van de ruwheid en zuiging van de ondergrond. Bautec Beton Prim is met name geschikt voor een betonnen ondergrond, maar kan ook als voorstrijk bij gipsplaten worden gebruikt. 

Stucproducten bij Jan de Isolatieman

Alhoewel wij ons specialiseren in isolatiemateriaal, kunt u bij ons ook terecht voor diverse stucproducten. Niet alleen voor grondeermiddel en hechtprimers, maar bijvoorbeeld ook voor stuc- en gipsplaten en accessoires die u nodig heeft bij de verwerking van deze platen, zoals stucloper, gaasband en Fill & Finish. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op!