Kosten schuindakisolatie

Schuindakisolatie is een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen. Het houdt de warmte in huis constant, waardoor u de verwarming minder vaak aanzet. Daardoor ervaart u meer wooncomfort, maar bespaart u ook op uw energiekosten. Bent u van plan uw schuin dak te isoleren? Dan wilt u wellicht weten wat daar de kosten van zijn. Hieronder leest u daarom alles over de kosten van schuindakisolatie!

"

Een schuin dak isoleren vanaf de binnenzijde kost gemiddeld tussen de €1500 en €2500.

"

Wat kost een schuin dak isoleren?


Een schuin dak isoleren vanaf de binnenzijde kost gemiddeld tussen de €1500 en €2500. Voor schuindakisolatie vanaf de buitenzijde betaalt u gemiddeld tussen de €3500 en €4500. Isolatie vanaf de buitenzijde is veel arbeidsintensiever en daarom ook duurder. Naast de werkwijze hebben de volgende factoren invloed op de kosten van schuindakisolatie:


Het type woning


Het is duurder om het schuin dak van een vrijstaande woning te isoleren dan het schuin dak van een rijtjeshuis. Het dak van een vrijstaande woning is immers groter, dus u heeft meer vierkante meters om te bedekken. U betaalt daarom meer voor het isolatiemateriaal, maar ook voor het vakmanschap.


Het isolatiemateriaal


Isolatiematerialen verschillen sterk in prijs. Vaak hangt dat samen met de isolatiewaarde, dus hoe goed het materiaal de warmte vasthoudt. Over het algemeen geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe duurder het materiaal.


Het vakmanschap


Uw schuin dak door een erkend vakman laten isoleren? Dan raden we u aan om verschillende offertes aan te vragen. De uurtarieven die vakmannen hanteren, lopen namelijk sterk uiteen. Als u meerdere offertes opvraagt, kunt u de prijzen goed met elkaar vergelijken.


Kosten materialen schuin dak isoleren


Welk materiaal u gebruikt om uw schuin dak te isoleren, heeft veel invloed op de kosten. Dit hangt samen met de werkwijze, want voor isolatie vanaf de buitenzijde heeft u ander isolatiemateriaal nodig dan voor isolatie vanaf de binnenzijde. Hieronder vindt u een overzicht van alle materialen die geschikt zijn voor schuindakisolatie en hun prijzen bij een dikte van 60 millimeter:


Isolatiemateriaal Toepassing Rd-waarde Kosten per m2 (vanaf)
Steenwol Binnenzijde 1,60 € 4,61
Glaswol Binnenzijde 1,60 € 2,37
Minerale wol Binnenzijde 1,70 € 3,68
PIR Buitenzijde 2,72 € 10,79
EPS Buitenzijde 1,65 € 4,92
XPS Buitenzijde 1,80 € 8,17

Schuin dak isoleren kosten per m2


Voor schuindakisolatie vanaf de binnenzijde betaalt u gemiddeld €20 tot €50 per m2. Wanneer u uw schuin dak vanaf de buitenzijde laat isoleren, lopen de kosten op tot gemiddeld €60 per m2. Wie de kosten van schuindakisolatie wil drukken, kan ook kiezen voor zoldervloerisolatie. Daarvoor betaalt u gemiddeld tussen de €25 en €35 per vierkante meter. Uw investering zo snel mogelijk terugverdienen? Kijk dan of u subsidie op uw schuindakisolatie kunt aanvragen.


Lees meer over dakisolatie subsidie