Glaswol rollen

Glaswol in houtenvloer

Een houtenvloer is nooit helemaal gelijk en bevat veel gaten en kieren. Dit natuurlijke karakter ziet er prachtig uit, maar zorgt er ook voor dat kou en vocht gemakkelijk door de vloer heen naar boven trekken. Een houtenvloer dient u daarom goed te isoleren, bijvoorbeeld met glaswol. Jan de Isolatieman biedt u verschillende glaswolrollen van Knauf Insulation: deze rollen zijn stevig, betrouwbaar en relatief goedkoop.

Vloer isoleren

Zonder isolatie voelt uw vloer koud en daarom onaangenaam aan. Vloerisolatie is daarom van belang voor het wooncomfort én zorgt ervoor dat u de verwarming minder vaak aan hoeft te zetten. Op die manier verlaagt vloerisolatie uw energiekosten. Omdat kou gemakkelijk door de openstaande kieren van een houten vloer heen trekt, dient u een houtenvloer zeker van geschikte isolatie te voorzien.

Glaswol

Glaswol is een populair isolatiemateriaal en verkrijgbaar op rollen en platen. Platen zijn lichter en daarom gemakkelijker om mee te werken. Glaswolplaten worden daarom vaak gebruikt voor de isolatie van daken en muren. Glaswolrollen zijn wat zwaarder, maar ook goedkoper. Glaswolrollen lenen zich daarom uitstekend voor de isolatie van een houten vloer. 

Naturoll kale glaswol

Jan de Isolatieman biedt u kale glaswolrollen van Knauf, namelijk de Naturoll 032, 035 en 037. Deze glaswolrollen zijn geproduceerd met de Ecose-technologie, waardoor ze minder irriteren aan uw huid, ogen en luchtwegen. De glaswolrollen zijn bovendien flexibel, brandveilig en duurzaam. Deze veerkrachtige glaswolrollen zijn ideaal voor de isolatie van uw houten vloer, want u brengt het materiaal eenvoudig tussen de houten balken aan.

Type Naturoll

Elk type Naturoll heeft zijn eigen stijfheid en dikte. Hoe lager het cijfer van het type, hoe stugger het materiaal en hoe hoger de isolatiewaarde. De Naturoll 032 heeft dus de hoogste isolatiewaarde, maar is ook het dikste, waardoor het minder fijn werkt. Welk type Naturoll u nodig heeft, is dus afhankelijk van wat u zelf het fijnst vindt werken. Heeft u vragen of behoefte aan extra advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!