Jan kijk naar rechts

B-keus XPS isolatie

XPS is dankzij de hoge drukvastheid zeer geschikt voor de isolatie van kelders, vloeren en daken. Wij bieden u daarom een uitgebreid assortiment XPS, waaronder ook B-keus. B-keus XPS bevat wat kleine beschadigingen en is daarom een stuk goedkoper dan A-keus, maar nog steeds hartstikke betrouwbaar. B-keus XPS is kortom een uitstekende keuze als u op zoek naar voordelig isolatiemateriaal!

Filter

B-keus XPS

XPS is een veelzijdig isolatiemateriaal en daarmee geschikt voor verschillende projecten. Wanneer u op zoek bent naar XPS-platen met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, is XPS B-keus misschien wat voor u. B-keus XPS voldoet door een aantal kleine foutjes niet helemaal aan de eisen die aan A-keus materiaal worden gesteld. Het materiaal is daarom een stuk goedkoper dan A-keus XPS, maar nog steeds harstikke geschikt voor uw isolatieklus. Lees hieronder meer over deze goedkope XPS-platen!

Wat is B-keus XPS?

B-keus isolatiemateriaal bevat wat kleine afwijkingen. Deze afwijkingen ontstaan vaak in het beginstadium van een nieuw productieproces. Een nieuw proces verloopt nooit direct vlekkeloos, waardoor er in het begin soms kleine foutjes in het geproduceerde materiaal ontstaan. Denk daarbij aan dikteverschillen, hoekjes die niet helemaal recht zijn, deukjes in het materiaal, kapotte verpakkingen, enzovoorts.

Er worden strenge veiligheidseisen aan isolatiemateriaal gesteld. De fabrikant mag het isolatiemateriaal met kleine afwijkingen daarom niet verkopen als A-keus, maar weggooien is duur én zonde. B-keus isolatiemateriaal is namelijk nog steeds prima te gebruiken voor projecten, het voldoet alleen niet aan alle gestelde criteria. B-keus isolatie is dan ook een stuk goedkoper dan A-keus isolatie, dus u haalt betrouwbaar én voordelig materiaal in huis! Meer weten over XPS? Lees dan ons blog: "Wat is XPS-isolatie?

Waar wordt B-keus XPS voor gebruikt?

XPS isolatie lijkt op EPS, maar wordt anders geproduceerd en heeft een andere structuur. XPS ondergaat namelijk een extrusieproces, waardoor het kunststofschuim verandert in een plaat met gesloten celstructuur. Deze structuur zorgt ervoor dat de platen relatief licht zijn, maar alsnog een hoge isolatiewaarde hebben. Deze eigenschappen maken dat u B-keus XPS voor verschillende isolatieprojecten kunt inzetten.

XPS is zeer geschikt voor de isolatie van kelders, overzetdaken en spouwmuren. Daarnaast heeft XPS een veel hogere drukvastheid dan bijvoorbeeld PIR-isolatie, waardoor de platen prima zwaar belast kunnen worden. Dat betekent dat u XPS-platen ook kunt gebruiken voor vloerisolatie, want het materiaal is goed bestand tegen de bovenwaartse druk van het huis.

Waarom XPS B-keus bij Jan de Isolatieman?

Jan de Isolatieman hanteert de scherpste prijzen van Nederland. U kunt daarom altijd bij ons terecht voor goedkope XPS. Houd er wel rekening mee dan ons aanbod B-keus XPS wisselt, want we zijn daarbij afhankelijk van beschikbaarheid van fabrikanten. Heeft u vragen over de beschikbaarheid van B-keus XPS of andere materialen? Neem dan gerust even contact met ons op. Mocht uw gewenste product niet als B-keus beschikbaar zijn, bekijk dan ook de rest van ons aanbod. Bij Jan de Isolatieman is namelijk ook het complete A-keus assortiment voordelig geprijsd!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.