Jan kijk naar rechts

Glaswol spouwisolatie

Het isoleren van spouwmuren voorkomt temperatuurschommelingen in uw woning en is daarom van groot belang. Glaswol spouwplaten zijn een uitstekende keuze voor de isolatie van uw spouwmuren. Spouwplaten zijn licht, gemakkelijk te verwerken en relatief goedkoop. Bovendien bieden glaswol spouwplaten uitstekende geluidsisolatie en zijn ze damp-open, waardoor de kans op vochtproblemen aanzienlijk wordt verkleind.

Filter

Isoleren met glaswol spouwplaten

Op zoek naar geschikte isolatie voor uw spouwmuur? Glaswol spouwplaten zijn een goede keuze. Deze spouwplaten van Knauf zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te verwerken. Bovendien bieden glaswol spouwplaten ook goede geluidsisolatie, dus u voorkomt geluidsoverdracht via uw spouwmuur. Met glaswol spouwplaten slaat u dus twee vliegen in één klap!

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit een binnenmuur, een buitenmuur en de ruimte daartussen, de zogenaamde spouw. Spouwmuurisolatie houdt in dat u de spouw vult met isolatiemateriaal, zodat de temperatuur in huis constanter blijft. Met geschikte spouwmuurisolatie heeft u dus minder last van temperatuurschommelingen, waardoor u meer wooncomfort ervaart en uw energiekosten omlaag gaan. Bovendien hebben bepaalde isolatiematerialen, zoals glaswol, ook sterke geluiddempende eigenschappen, zodat geluidsoverlast wordt beperkt.

pictogram voor de muren

Voordelen van glaswol spouwplaten

Uw spouwmuur isoleren met glaswol is een goede keuze. Glaswol heeft een flexibele structuur, waardoor de spouwplaten stevig en toch veerkrachtig zijn. U kunt glaswolplaten daarom eenvoudig op maat snijden en verwerken in uw spouwmuur. Daarnaast is glaswol damp-open, waardoor de kans op vochtproblemen minimaal is, en heeft het sterke geluidswerende eigenschappen. Glaswol spouwplaten fungeren daarom ook nog als geluidsisolatie.


Een ander voordeel van onze glaswol spouwplaten is dat deze zijn geproduceerd met de Ecose-technologie van Knauf. Dat betekent dat deze glaswol niet irriteert aan uw huid, ogen of luchtwegen, zoals andere wolsoorten dat wel doen. De spouwplaten sluiten dankzij de vezelstructuur bovendien goed op elkaar aan. Ze laten daarom geen lucht door en hebben dus een zeer hoge isolatiewaarde.

Jan De Isolatieman die leunt op een rol steenwol
pictogram met een hamer en een klussleutel
pictogram voor de muren aan de buitenkant

Bevestigen van spouwplaten

U dient spouwplaatisolatie in een halfsteensverband tegen elkaar aan te plaatsen. Vervolgens gebruikt u spouwankers om de platen aan elkaar te bevestigen en plaatst u klemschijven over die spouwankers. Druk de klemschijven daarna tot aan het isolatiemateriaal aan, zodat er lichte druk ontstaat. We raden u aan om per vierkante meter minimaal vier bevestigingen aan te brengen. Let er op dat de Knauf glaswolspouwplaten aan één kant zijn bedekt met glasvlies en dat deze kant aan de buitenzijde van de spouw moet zitten.


Heeft u nog vragen over glaswol spouwplaten of wilt u graag wat advies over het isoleren van uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!  

Terug naar boven