Jan De Isolatieman - PIR Spouwplaten Plus

PIR Spouwplaten Plus

U kunt onze PIR spouwplaten plus glaswol heel goed gebruiken om de spouw en daarmee de binnenmuur te isoleren. Deze platen zijn namelijk voorzien van een extra aluminium cachering én een toplaag van glaswol, waardoor u de isolatieplaten strak tegen de binnenmuur aanzet. De tand-en-groefverbinding voorkomt bovendien dat er koudebruggen ontstaan.

Filter

PIR Spouwplaten Plus

Gaat u de gevel van uw woning vervangen? Dan kunt u met PIR spouwplaten Plus heel goed de spouw en daarmee de binnenmuur (na)isoleren. Deze platen zijn namelijk voorzien van een extra aluminium cachering én een toplaag van glaswol, waardoor u ze strak tegen de binnenmuur aanzet. De tand-en-groefverbinding voorkomt bovendien dat er koudebruggen ontstaan, wat betekent dat u met deze PIR-platen een zeer hoge isolatiewaarde bereikt. Lees hieronder daarom meer over onze PIR spouwplaten Plus!

Waarom PIR Spouwplaten Plus?

PIR staat bekend om zijn sterk isolerende eigenschappen. Deze eigenschappen worden dankzij de aluminium cachering nog meer versterkt, wat betekent dat u met de spouwplaten Plus een zeer hoge isolatiewaarde in de constructie bereikt. De aluminium cachering werkt daarnaast ook als een dampdichte laag, waardoor u vochtproblemen in de spouw voorkomt. 

Als de buitenmuur wordt weggehaald, blijkt vaak dat de binnenmuur vol oneffenheden zit. Dankzij de laag glaswol sluiten de spouwplaten Plus daar echter naadloos op aan. Glaswol is namelijk flexibel en vormt zich daarom gemakkelijk om oneffenheden heen. Zo worden alle gaten en kieren bedekt, waardoor kou daar niet alsnog doorheen trekt. De PIR spouwplaten Plus zijn bovendien voorzien van een tand-en-groefverbinding, waardoor u koudebruggen in de constructie voorkomt.

De spouwmuur (na)isoleren

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussenin een paar centimeter ruimte, de zogenaamde spouw. Deze ruimte kunt u opvullen met isolatiemateriaal. Als u een wat oudere woning heeft gekocht, kan het zijn dat de spouwmuurisolatie in slechte staat verkeert óf dat er überhaupt geen isolatie is aangebracht. In dat geval is het raadzaam om de spouwmuur na te isoleren. Wilt u de hele buitenmuur vervangen en daar een nieuwe gevel plaatsen? Dan raden we PIR spouwplaten Plus aan.

Spouwmuurisolatie draagt veel bij aan een constante temperatuur in huis. Uw huis voelt dan in de zomer koeler en in de winter juist warmer aan. Zo ervaart u meer wooncomfort én bespaart u op uw energiekosten. Omdat de overheid steeds meer nadruk legt op duurzaam wonen, is het mogelijk om subsidie aan te vragen als u één of meer isolerende maatregelen in uw woning toepast.

PIR spouwplaten Plus verwerken

Dankzij de tand-en-groefverbinding zijn de PIR spouwplaten Plus vrij eenvoudig te bevestigen. Zodra de gevel is verwijderd, gebruikt u spouwankers om de platen stevig tegen de binnenmuur te bevestigen. Met purschuim kunt u vervolgens alle gaten vullen. Met aluminium tape werkt u tot slot de naden tussen de PIR-platen lucht- en dampdicht af.

Heef u nog vragen over onze PIR spouwplaten Plus? Neem dan gerust contact met ons op! Wij adviseren u graag over de afmetingen, isolatiewaarde en het verwerken van deze platen.

Terug naar boven