Jan kijk naar rechts

Houtvezel

Houtvezelisolatie is milieuvriendelijk, sterk én multifunctioneel. Houtvezelplaten worden gemaakt van resten uit de houtindustrie: snippers worden samengeperst tot een sterke plaat, die u kunt gebruiken om uw dak, muren of vloer te isoleren. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid en scherp geprijsd assortiment houtvezelisolatie, met standaard én verlijmde houtvezelplaten!

Filter

Productie houtvezelplaten

Houtvezelplaten worden gemaakt van samengeperste houtsnippers. Het zaagafval van een houtzagerij wordt eerst gestoomd, waarna de vezels uit de snippers worden geschraapt. Het materiaal wat overblijft, wordt samengeperst tot een sterke plaat. Wanneer een houtvezelplaat niet goed wordt geproduceerd en bijvoorbeeld te dik of te dun uitvalt, wordt het opnieuw gebruikt voor een andere plaat. Met andere woorden: de productie van houtvezelisolatie is circulair en daarom bijzonder milieuvriendelijk.

pictogram met een hamer en een klussleutel

Houtvezelisolatie toepassen

Houtvezelplaten zijn klem- en vormvast. Ze laten zich daarom stevig vastklemmen in bijvoorbeeld een regelwerk voor een wand, plafond of dak. Omdat houtvezelisolatie een vochtregulerende werking heeft, zijn de platen ook geschikt voor spouwmuurisolatie. Als u de constructie ook direct van sterke geluidsisolatie wilt voorzien, raden wij de Pavacoustic+ platen met Fermacell aan. De constructie isoleren en afwerken in één keer? Dan zijn Pavacoustic+ platen met gips een goede keuze. Meer weten over welke houtvezelplaat het meest geschikt is voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op!

man staat buiten om isolatiemateriaal aan te brengen.
Man kijkt op laptop in een omgeving waar wordt gebouwd
Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."