Gaasband

Gaat u gipsplaten in uw woning plaatsen? Dan heeft u zelfklevend gaasband nodig om de naden te verstevigen. Op zoek naar gaasband voor stucwerk? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij hebben een breed assortiment gaasband en wapeningsgaas, altijd scherp geprijsd en geschikt voor verschillende klussen binnen én buiten uw huis!  

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bewapingsgaas voor binnen / buiten 250 mm x 100 m1
  Bewapingsgaas voor binnen / buiten 250 mm x 100 m1
  • Bewapingsgaas stucwerk
  • Lengte 100 m1
  • Breedte 2500 mm
  V.a.
  € 22,00
  Per stuk
 2. Bewapingsgaas voor binnen / buiten 1000 mm x 100 m1
  Bewapingsgaas voor binnen / buiten 1000 mm x 100 m1
  • Bewapingsgaas stucwerk
  • Lengte 100 m1
  • Breedte 1000 mm
  V.a.
  € 82,28
  Per stuk
 3. Gaasband zelfklevend 96 mm breed - 90m¹ lang
  Gaasband zelfklevend 96 mm breed - 90m¹ lang
  • Wapeningsband 96 mm x 90 m1
  • Versterken van naden
  • Voorkomt scheuren
  V.a.
  € 10,25
  Per stuk
 4. Gaasband zelfklevend 48 mm breed - 90m¹ lang
  Gaasband zelfklevend 48 mm breed - 90m¹ lang
  • Wapeningsband 48 mm x 90 m1
  • Versterken van naden
  • Voorkomt scheuren
  V.a.
  € 6,85
  Per stuk

Gaasband voor gipsplaten en stucwerk

Uw woning goed geïsoleerd? Dan is het tijd voor de afwerking met gips- of stucplaten. Voor welke soort plaat u ook kiest, u heeft altijd gaasband nodig voor het verwerken van de platen. Jan de Isolatieman biedt u daarom een uitgebreid assortiment gaasband, geschikt voor allerlei gipsplaten en stucwerk. Lees hieronder alles over onze gaasband en de toepassing daarvan!

Gaasband voor een gipsplaat

Gipsplaten worden vaak gebruikt voor de afwerking van constructies waar geen stucwerk overheen komt, zoals scheidingswanden. Wanneer deze platen goed worden gemonteerd, ontstaat er namelijk een nette en vlakke ondergrond waar u direct overheen kunt verven. Gaasband is essentieel bij het bevestigen van de ene gipsplaat aan de andere. U schroeft de gipsplaten namelijk met de afgeschuinde kant aan elkaar vast, waarna u de naad met gaasband afwerkt. Met gaasband verstevigt u de naad en voorkomt u dat er kieren of scheuren in het gips ontstaan.  

Voor de afwerking van een gipsplaat kunt zelfklevend gaasband of Flexcorner gebruiken. Zelfklevend gaasband gebruikt u om de naden van de gipsplaten te verstevigen en Flexcorner wordt gebruikt om de buitenhoek van een gipsstudwand te versterken. Flexcorner bestaat uit twee metalen strippen, wat zorgt voor een extra stevige hoek. Na het afwerken van de wand is de Flexcorner volledig onzichtbaar.

Gaasband voor stucwerk

Voor het bevestigen van stucplaten heeft u een ander soort gaasband nodig dan voor de montage van gipsplaten. Er wordt namelijk rechtstreeks stucwerk op deze platen aangebracht, dus het gaasband moet daar goed bestand tegen zijn. Voor stucwerk raden wij daarom wapeningsgaas aan. Dit soort gaasband wordt gemaakt van glasvezeldraden en is bijzonder sterk.

Wapeningsgaas wordt gebruikt om stuc- en constructiewerk scheuroverbruggend te herstellen. Deze gaasband is dan ook geschikt voor zowel binnen- als buitenwerk. U vindt bij ons wapeningsgaas in verschillende diktes, waarbij elke rol ongeveer 100 meter gaas bevat.

Zelfklevend gaasband

Zelfklevend gaasband wordt gemaakt van glasvezel. Deze gaasband heeft aan één kant een zelfklevende laag die zeer goed aan verschillende ondergronden hecht. Zelfklevende gaasband wordt gebruikt om de naden van gipsplaten te verstevigen. Zonder gaasband ontstaan sneller scheuren en kieren in de plaat, wat leidt tot een minder strak eindresultaat. Na het aanbrengen van de zelfklevende gaasband, kunt u de naden vullen met voegmiddel, zoals Fill & Finish.

Bij Jan de Isolatieman vindt u diverse soorten zelfklevend gaasband, in verschillende diktes. Twijfelt u over welke soort gaasband u nodig heeft voor uw klus? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!