Jan kijk naar rechts

Knauf naturoll 037

Op zoek naar voordelig isolatiemateriaal en genoeg ruimte in uw constructie? Dan is de naturoll 037 van Knauf een goede keuze. Deze veerkrachtige glaswol op rol is fijn om mee te werken en laat zich gemakkelijk op maat snijden. Bij Jan de Isolatieman vindt u naturoll 037 in verschillende afmetingen, dus u kunt voor elk project bij ons terecht!

Filter

Isoleren met Knauf naturoll 037

Jan de Isolatieman biedt u verschillende glaswolrollen van Knauf, waaronder de naturoll 037. Dit type naturoll is zeer flexibel en heeft een gemiddelde isolatiewaarde, wat betekent dat u deze glaswol voor verschillende isolatieklussen kunt gebruiken. Lees hieronder daarom meer over alle mogelijkheden van de Knauf naturoll 037 en welke voor- en nadelen dit type glaswol heeft.

 

Glaswolrollen- of platen

Glaswol wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven en zuiver zand, waardoor het bijzonder duurzaam én flexibel is. Dankzij deze flexibele structuur kunt u glaswol gemakkelijk op maat snijden en verwerken in uw constructie. Glaswol is daarnaast voordelig, brandveilig en heeft een relatief hoge isolatiewaarde.

Glaswol is beschikbaar op rollen en in platen. Glaswolplaten zijn wat steviger, maar de rollen zijn goedkoper. Jan de Isolatieman biedt u verschillende glaswolrollen van Knauf: de naturoll 032, 035 en 037. Deze types verschillen in de persing en hoeveel materiaal er in de rol verwerkt zit, wat weer invloed heeft op de isolatiewaarde en stugheid. Hoe lager het cijfer van de naturoll, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe stugger het materiaal.

Isoleren met de naturoll 037

De naturoll 037 heeft een lagere isolatiewaarde dan de naturoll 032 en 035, maar is wel relatief licht en veerkrachtig. Dat betekent dat het materiaal erg fijn is om mee te werken, maar u er wel meer van nodig heeft om een goede isolatiewaarde te behalen. De Knauf naturoll 037 is daarom vooral geschikt voor constructies waar u genoeg ruimte heeft:

Dakisolatie
De naturoll 037 is erg geschikt voor dakisolatie vanuit de binnenzijde, met name bij platte daken. U kunt de glaswolrol ook voor schuine daken gebruiken, maar in dat geval is de ruimte vaak wat krapper en kunt u beter dunner materiaal gebruiken.

Muurisolatie
De naturoll 037 leent zich perfect voor de isolatie van voorzet- en scheidingswanden. Deze glaswolrol heeft namelijk ook een geluidsabsorberende werking en voorkomt daarmee geluidsoverlast.

Vloerisolatie
Wanneer u de Knauf naturoll 037 tegen de onderkant van een houten vloer plaatst, voorkomt u dat er kou door de kieren heen trekt en heeft u ook nog minder last van krakende planken. De naturoll 037 is daarom zeer geschikt voor de isolatie van houten vloeren.

Verwerking Knauf naturoll 037

Wanneer u de naturoll 037 gaat plaatsen, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat alle hoeken bedekt zijn. Ook dient u de glaswol op maat te snijden wanneer u een obstakel tegenkomt, zodat het materiaal goed op elkaar aan sluit. Op die manier behaalt u het maximale rendement uit de isolatie en gaat er geen onnodige warmte verloren.

De glaswol van Knauf is verwerkt met de Ecose-technology, wat betekent dat het chemisch bindmiddel is vervangen door duurzame grondstoffen. Bovendien komen er dankzij deze technologie minder schadelijke vezels vrij, waardoor de naturoll minder irriteert aan uw huid en ogen dan glaswol van andere merken. We raden u wel aan om altijd een beschermende bril en kleding te dragen tijdens het verwerken van glaswol.

Terug naar boven