6 tips van Jan over goedkoop en effectief isoleren

Jan met boek in zijn hand
Jan de Isolatieman

Goedkoop en effectief isoleren klinkt als muziek in de oren! De prijs van gas is door de jaren heen flink gestegen. Jan de Isolatieman heeft daarom een aantal tips zodat u goedkoop en effectief kan gaan isoleren.

Jan met duim omhoog

"De meeste warmte gaat verloren vanuit uw dak. Door uw dak te isoleren boekt u de meeste winst."

1. Ga zelf aan de slag:

Probeer isolatiewerk zelf te doen. Met een beetje (online) speurwerk en basiskennis van bouwen kunt u de isolatie zelf plaatsen en daarmee veel geld besparen op arbeidskosten. Op onze website leggen wij precies uit hoe u een bepaalde constructie moet isoleren. Lees hier onder andere stappenplannen op ons klusadvies! Mocht u alsnog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. U kunt ons telefonisch bereiken op +31(0) 88 856 0000 of via de mail op klantenservice@jandeisolatieman.nl.


2. Kies voor B-keus isolatie:

U kunt vaak goedkope producten vinden, die nog steeds goede isolatie bieden, maar zonder te veel te betalen. Op onze website hebben wij een ruim assortiment in B-keus isolatie en outlet partijen. Denk dan aan PIR-isolatie, glaswol, EPS en XPS.


3. Houd het eenvoudig:

In sommige toepassingen kunt u de standaard isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol gebruiken. De isolatiewollen zijn relatief goedkoop maar bieden toch een goede isolatie. Op onze website staat precies aangegeven wanneer glaswol of steenwol de juiste oplossing is. Naast glaswol of steenwol kan u ook vaak PIR-platen gebruiken om uw woning te isoleren. PIR wordt veelal gebruikt om vloeren, spouwmuren of daken te isoleren. PIR-isolatie hebben wij in zowel A-keus als B-keus. Een goedkopere optie is EPS. EPS is onder andere geschikt voor het isoleren van daken en vloeren. Het grote voordeel van XPS is dat het vochtbestendig is en het een drukvast karakter heeft. Dit kan belangrijk zijn voor het isoleren van o.a. daken en vloeren.


4. Kies voor een geleidelijke aanpak:

Als u een krap budget heeft, kunt u uw isolatieproject in delen uitvoeren. Begin met de belangrijkste gebieden die de meeste warmte verliezen en breid dit langzaam uit naar andere delen van uw huis.


5. Dicht isolatie goed af:

Naast isolatie is ook het verminderen van luchtlekken belangrijk, op deze manier ontstaan er geen koudebruggen. Gebruik afdichtingschuim of kit om kieren en naden af ​​te dichten en warmteverlies te voorkomen. Wij bieden hiervoor de volgende producten:

- Aluminium tape 50 mm x 50 meter of Aluminium tape 75 mm x 50 meter

- SEAL-IT 471 flex-pur pistoolschuim 750 ml

- SEAL-IT 470 pistoolschuim 750 ml


Tip van Jan: "Gebruik onze SEAL-IT 450 Pur Cleaner 500 ml om uw purpistool schoon te maken. Hierdoor zal uw purpistool langer meegaan!"


6. Check op subsidies en kortingen:

Informeer bij de rijksoverheid of energiebedrijven naar isolatiesubsidies. Dit kan u helpen kosten te verlagen en uw investering sneller terug te verdienen. Kijk ook op de website van uw gemeente! Gemeenten kunnen namelijk ook een eigen subsidie voor isolatie hebben.

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.