Jan kijk naar rechts

Knauf Insulation Glaswol Naturoll

De Knauf Insulation Naturoll lijn omvat verschillende isolatieproducten met verschillende thermische weerstandsniveaus, zoals Naturoll 035, Naturoll 037 en Naturoll 032. Deze cijfers verwijzen naar de thermische geleidbaarheid van de isolatie. Hoe lager het getal, hoe beter de isolerende eigenschappen. Deze producten zijn specifiek ontworpen voor gebruik bij daken, vloeren en wanden om thermisch comfort en energie-efficiëntie te verbeteren.

Verschillende soorten glaswol

Naturoll 032

Knauf Naturoll 032

Knauf Naturoll 032 is een stevige glaswol op rol, met een relatief hoge isolatiewaarde (lambdawaarde 0.032 W/mK). De Naturoll 032 is redelijk dun en daarom zeer geschikt voor plekken waar u weinig ruimte heeft, zoals een hellend dak of dunne scheidingswand. Dit isolatiemateriaal heeft zowel thermische als akoestische eigenschappen en kan voor zowel nieuwbouw als renovatie worden gebruikt.

Naturoll 035

Knauf Naturoll 035

Knauf Naturoll 035 is licht en veerkrachtig, waardoor u het eenvoudig tussen balken en profielen sluit. De Naturoll 035 beschikt ook over zowel thermische als akoestische eigenschappen en houdt uw woning dus zowel warm als geluidsdicht. Knauf 035 zit qua isolatiewaarde tussen de 032 en 037 in. Het materiaal heeft een gemiddelde isolatiewaarde met een lambdawaarde van 0.035 W/mK.

Glaswol Naturoll 037

Knauf Naturoll 037

De Knauf Naturoll 037 heeft in verhouding met de andere types een relatief lage isolatiewaarde (lambdawaarde 0.037 W/mK). De Naturoll 037 is daarom wat goedkoper en zeer geschikt voor toepassingen waar genoeg ruimte is voor wat dikker isolatiemateriaal. De Knauf Naturoll 037 beschikt over goede thermische en akoestische eigenschappen is daarom geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Voordelen van Knauf Naturoll

Knauf Naturoll heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Ten eerste heeft het materiaal een gunstige verhouding tussen prijs en isolatiewaarde. Glaswol rollen zijn relatief goedkoop, maar sluiten dankzij de vezelstructuur goed aan op de constructie van uw woning. Kieren worden daarom goed gedicht, waardoor warmteverlies wordt voorkomen.

Glaswol rollen zijn daarnaast zeer brandveilig en beschikken over goede akoestische eigenschappen. Dat betekent dat dit isolatiemateriaal ervoor zorgt dat geluid binnen- of juist buitengesloten wordt en uw woning dus geluidsdicht is. Ook is Knauf Naturoll een zeer milieuvriendelijke keuze: de rollen worden gemaakt van gerecycled materiaal en zijn dus bijzonder duurzaam.Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen: wij helpen u graag verder en voorzien u altijd van deskundig en onafhankelijk advies!
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."