Jan kijk naar rechts

PIR + Fermacell Rechte kanten

Uw zolder, binnenwand of schuin dak snel isoleren en afwerken? Dan zijn PIR + Fermacell platen RK een goede keuze. Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde, zijn licht van gewicht en laten zich gemakkelijk monteren. Dankzij de rechte kanten hoeft u de naden tussen de platen bovendien niet af te werken, wat bijdraagt aan een extra snelle montage!

Filter

PIR verlijmd met Fermacell

PIR en Fermacell zijn allebei betrouwbare isolatiematerialen, met flink wat voordelen. Door deze materialen met elkaar te verlijmen, ontstaat er een stevige, sterk isolerende en veelzijdige plaat. PIR heeft bijvoorbeeld sterke thermische eigenschappen en voorziet de constructie daarom van een hoge isolatiewaarde. Fermacell biedt daarnaast goede geluidsisolatie en is brandwerend, stootvast en hoog belastbaar. Door PIR + Fermacell in uw wand of plafond te gebruiken, creëert u dus een constructie die zowel thermisch als akoestisch is geïsoleerd. Daarnaast kunt u de platen direct afwerken met bijvoorbeeld stucwerk of behang en er een schilderij, tv of lamp aan ophangen.

Met rechte kanten

Bij Jan de Isolatieman heeft u keuze uit PIR + Fermacell met afgeschuinde of rechte kanten. In deze categorie vindt u alleen RK platen, dus met rechte kanten. In tegenstelling tot AK platen, blijven de naden bij RK platen zichtbaar. Deze platen zijn daarom sneller te monteren, maar zien er wel minder strak uit. PIR + Fermacell platen met rechte kanten worden daarom vaak gebruikt voor constructies die in het zicht zitten. Denk daarbij aan zolders, hobbykamers of garages. Bij wanden en plafonds die wél in het zicht zitten, wordt vaker voor PIR + Fermacell AK platen gekozen.

Man kijkt op laptop in een omgeving waar wordt gebouwd
pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + Fermacell RK platen monteren

Het monteren van PIR + Fermacell RK platen is vrij eenvoudig. De platen zijn licht van gewicht en daarom erg fijn om mee te werken. Het is wel belangrijk dat u het juiste gereedschap én de juiste producten gebruikt. Zo dient u altijd met producten van Fermacell zelf te werken. Hieronder leest u stap voor stap hoe u PIR + Fermacell platen met rechte kanten monteert:


  1. Maak een rachelwerk van ventilatielatten. Plaats de latten tegen de muur of het plafond en houd daarbij een hartafstand van zestig centimeter aan.
  2. Snijd de PIR + Fermacell platen met een handzaag of isolatiemes op maat voor het rachelwerk. Eventuele gaten en kieren vult u op met purschuim.
  3. Breng lijm aan op de randen van de platen en duw ze stevig tegen elkaar aan. Schroef de platen ook nog aan elkaar vast. Gebruik zowel lijm als schroeven van Fermacell.
  4. Wacht een dag tot de lijm volledig is opgedroogd en snijd daarna alle overtollige lijmresten weg.
  5. Kies waarmee u de platen wil afwerken, zoals behang of stucwerk. Dit kunt u rechtstreeks op de PIR + Fermacell platen aanbrengen.
Terug naar boven