Dak isoleren buitenzijde

Een dak isoleren kan op verschillende manieren en wordt steeds vaker gedaan omdat het veel voordelen heeft. Voor welke aanpak u kiest, hangt deels af van het type dak dat u heeft. Een platdak moet anders geïsoleerd worden dan een schuin dak bijvoorbeeld. Maar daarnaast kunt u ook kiezen voor dakisolatie buitenzijde of binnenzijde. Wij leggen u graag de voordelen van dakisolatie aan de buitenzijde uit en welk isolatiemateriaal u hiervoor kunt gebruiken.

Dak isoleren buitenzijde

Dakisolatie aan de buitenzijde is een moderne manier van isoleren. Wel moet u rekening houden met het type dak dat u heeft. Moet u een plat dak isoleren aan de buitenzijde? Of gaat u een hellend dak isoleren aan de buitenzijde? Beide mogelijkheden hebben namelijk een andere aanpak en ander isolatiemateriaal nodig. 

Aan het isoleren van een dak vanaf de buitenzijde zitten enkele voordelen:

    Dakisolatie aan de buitenzijde neemt minder tijd in beslag dan aan de binnenzijde;
  • U verliest geen ruimte binnen door het isolatiemateriaal;
  • De dakconstructie is door isolatie aan de buitenzijde goed beschermd tegen weersinvloeden en vocht.

Maar daarnaast kent dakisolatie aan de buitenzijde ook enkele nadelen. Zo is het belangrijk dat u kennis heeft van wat u aan het doen bent. Anders loopt u het risico dat het dak niet luchtdicht wordt geïsoleerd en dan heeft de isolatie niet zoveel zin. Ook is het isolatiemateriaal voor dakisolatie aan de buitenzijde minder geluidwerend dan aan de binnenzijde. Houdt hier rekening mee wanneer u kiest voor dakisolatie buitenzijde.

Ga direct naar het type dak dat voor u van toepassing is:

Dakisolatie plat dak buitenzijde Hellend dakisolatie buitenzijde

Plat dak isolatie buitenzijde

Hellend dak isolatie buitenzijde

Isolatiemateriaal voor dakisolatie buitenzijde

Maar welk isolatiemateriaal heeft u nodig voor het isoleren van uw dak aan de buitenzijde? Er is ontzettend veel isolatiemateriaal te verkrijgen dat geschikt is voor verschillende manieren van isoleren. U moet rekening houden met het type dak (schuin of plat) maar ook met een warm- of koud dak.

Voor de buitenzijde van uw platdak kunt u het beste als isolatiemateriaal PIR 2-zijdig aluminium, EPS platen of CPS platen gebruiken. Heeft u een schuin dak en wilt u van buitenaf isoleren? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Voor dakisolatie aan de buitenzijde voor een hellend dak wordt namelijk uitsluitend dakelementen van ISOBOUW gebruikt. Deze zijn in verschillende soorten en maten leverbaar. Neem hiervoor contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Advies nodig over dakisolatie buitenzijde?

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw dak aan de buitenzijde? De specialisten van Jandeisolatieman.nl staan voor u klaar om u te adviseren over het soort isolatiemateriaal wat u moet gebruiken en de manier van isoleren die het beste bij uw dak past. Neem vrijblijvend contact met ons op!