Snel isoleren én afwerken? Dan zijn PIR + OSB platen een goede keuze voor uw klus! Bij deze platen zijn de PIR-platen verlijmd met OSB3, wat resulteert in sterk isolerende platen die zeer geschikt zijn voor onder andere voorzetwanden. Jan de Isolatieman biedt u een uitgebreid assortiment PIR + OSB, uiteraard tegen zeer scherpe prijzen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

PIR + OSB

PIR + OSB is een slimme keuze als u snel wilt isoleren. Deze verlijmde PIR-platen zorgen er namelijk voor dat u kunt isoleren en afwerken in slechts één handeling. Wij bieden u PIR + OSB platen in verschillende diktes, zodat u altijd de juiste plaat voor uw isolatieklus vindt. Hieronder leest u alles over de voordelen en toepassing van PIR + OSB platen!

PIR-isolatie

PIR is een populair en veelzijdig isolatiemateriaal. Logisch, want PIR biedt zeer sterke warmte-isolatie. Dit betekent dat u met maar weinig materiaal alsnog veel rendement uit de isolatie behaalt. Met PIR-isolatie kunt u daarom heel goed ‘slank’ isoleren, wat eigenlijk inhoudt dat u maar een dunne laag isolatie op de constructie hoeft aan te brengen. Dit is met name fijn bij een voorzetwand, omdat u dan minder woonruimte inlevert dan wanneer u een dikker isolatiemateriaal zou gebruiken.

Voordelen PIR + OSB

Bij PIR + OSB platen is de PIR-plaat verlijmd met een OSB3-plaat. OSB3 wordt gemaakt van geperste houtvezels, water en lijm. Wanneer dit wordt samengevoegd met PIR, ontstaat er een stevige en stootvaste plaat. De aluminium cachering van de PIR-plaat zorgt daarnaast voor een hoge isolatiewaarde en een dampremmende laag in de constructie. Op die manier kunt u met PIR + OSB isoleren en afwerken in één handeling, waardoor u sneller klaar bent en het isoleren relatief is.

PIR + OSB verwerken

PIR + OSB platen zijn met name geschikt voor voorzetwandisolatie. PIR wordt namelijk gemaakt van stevig hardschuim, waardoor u de PIR + OSB rechtstreeks op het rachelwerk van de voorzetwand kunt plaatsen. Vervolgens kunt u direct over de platen heen stuken of verven. Houd er wel rekening mee dat geperste houtvezels er niet mooi uitzien en PIR + OSB dus niet geschikt is voor zichtwerk. In dat geval kunt u beter PIR + gipsplaten gebruiken.

Bij Jan de Isolatieman verlijmen we de PIR + OSB platen zelf. Op die manier kunnen wij veel maatwerk leveren en u dus ook van afmetingen voorzien die niet op de website staan. Als u op zoek bent naar een specifieke maat, neem dan even contact met ons op. Zo kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn!