Jan kijk naar rechts

PIR+OSB 9mm

U kunt een wand of plafond heel goed (na)isoleren met PIR + OSB platen! Deze zijn sterk, betrouwbaar en gemakkelijk te monteren. PIR heeft bovendien een zeer hoge isolatiewaarde en OSB is erg stootvast, dus ideaal voor de binnenzijde van uw hellend dak of voorzetwand. Deze PIR-platen zijn verlijmd met een OSB-plaat van 9 millimeter.

Filter

Waarom PIR + OSB?

Met PIR + OSB kunt u een constructie isoleren en afwerken in slechts één handeling. De PIR-plaat voorziet de constructie namelijk van sterke thermische isolatie en met de OSB-plaat werkt u het geheel netjes af. PIR + OSB wordt daarom veel gebruikt voor voorzetwanden en de binnenzijde van schuine daken. Wij verlijmen deze platen bovendien zelf, dus er is veel mogelijk qua afmetingen. Uw PIR + OSB snel in huis? Kies dan voor één van onze standaardplaten, met OSB van 9 of 18 millimeter.

OSB-plaat 9 millimeter

Wij verlijmen PIR met OSB-platen van negen of achttien millimeter. In deze categorie vindt u alleen OSB-platen van negen millimeter. Deze platen zijn dik genoeg als u niets zwaars aan de wand wil vastschroeven. Bent u van plan om er bijvoorbeeld een tv aan op te hangen? Dan kunt u beter voor PIR + OSB van 18 mm kiezen. Deze zijn wel duurder dan PIR + OSB van negen millimeter.

Tand-en-groefverbinding

In deze categorie vindt u ook een aantal PIR + OSB-platen met een tand-en-groefverbinding. Dankzij deze verbinding schuift u de platen strak in elkaar. Dat is niet alleen sneller en gemakkelijker, maar zorgt ook voor een naadloos geheel. Zo voorkomt u het ontstaan van koudebruggen, waardoor u meer rendement uit uw isolatie haalt.

Isolatiewaarde

Wij verlijmen OSB van 9 millimeter met PIR-platen in meerdere diktes. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde van de plaat: hoe dikker de PIR-isolatie, hoe hoger de Rd-waarde. Zo heeft een PIR-plaat van 20 millimeter dik een Rd-waarde van 0,91 en een plaat van 30 millimeter dik een Rd-waarde van 1,36. Meer weten over de isolatiewaarde en de gestelde criteria? Lees dan ons artikel over welke isolatiewaarde u nodig heeft.

man staat buiten om isolatiemateriaal aan te brengen.
pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + OSB 9mm verwerken

PIR + OSB 9mm is vrij eenvoudig zelf te verwerken. U kunt deze platen namelijk rechtstreeks op het houten regelwerk van bijvoorbeeld een voorzet- of scheidingswand monteren. U heeft verder dus geen folie of andere materialen nodig. Lijm de PIR + OSB eerst vast met High Tack isolatielijm en schroef ze daarna nog eens extra stevig vast met houtschroeven. Tot slot vult u de aansluitingen op flexibele purschuim, zodat koud daar niet alsnog doorheen kan trekken. Meer weten over het maken van een voorzetwand met PIR-isolatie? Bekijk ons klusadvies!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."