Jan kijk naar rechts

PIR+OSB 18mm

Een wand of plafond (na)isoleren? Onze PIR + OSB platen zijn sterk, betrouwbaar en gemakkelijk te monteren. PIR heeft een zeer hoge isolatiewaarde en OSB is bijzonder stootvast: de perfecte combinatie voor onder andere uw voorzetwand, hellend dak of plafond! Deze PIR-platen zijn verlijmd met een OSB-plaat van 18 millimeter.

Filter

De voordelen van PIR + OSB

PIR + OSB is ideaal als u snel en efficiënt wilt werken. Met deze platen kunt u de constructie namelijk isoleren en afwerken in slechts één handeling! De PIR-plaat voorziet de constructie van warmte-isolatie en met OSB werkt u het geheel netjes af. Wij verlijmen de PIR + OSB-platen zelf, dus er is van alles mogelijk qua afmetingen. Als u het isolatiemateriaal echter snel nodig heeft, kiest u het beste voor één van onze standaardvarianten, dus met OSB van negen of achttien millimeter.

Waarom PIR + OSB 18mm?

Wij verlijmen PIR-platen met OSB van negen of achttien millimeter dik. Als u niets zwaars aan de plaat wil vastschroeven, volstaat een OSB-plaat van negen millimeter. Bent u echter van plan om bijvoorbeeld een tv aan de plaat op te hangen? Dan kunt u beter voor een OSB-plaat van achttien millimeter dik gaan. Deze zijn iets duurder, maar ook veel steviger en stootvaster dan de platen van negen millimeter. Ook voor de binnenzijde van schuine daken dient u OSB-platen van achttien millimeter dik te gebruiken.

Isolatiewaarde

Niet alleen de dikte van de OSB-platen varieert, maar ook die van de PIR-platen. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde van de PIR + OSB: hoe dikker de PIR-isolatie, hoe hoger de Rd-waarde. Zo heeft een PIR-plaat van 20 millimeter dik een Rd-waarde van 0,91 en een plaat van 30 millimeter dik een Rd-waarde van 1,36. Meer weten over de isolatiewaarde en de gestelde criteria? Hier leest u alles wat u moet weten.

man staat buiten om isolatiemateriaal aan te brengen.
pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + OSB 18mm toepassen

Zoals hierboven al genoemd, is PIR + OSB 18mm heel geschikt voor voorzetwanden, scheidingswanden en de binnenzijde van schuine daken. Het verwerken van deze platen is vrij eenvoudig, want u kunt ze rechtstreeks op het houten regelwerk van de wand of het dak monteren. Lijm de PIR + OSB eerst vast met High Tack isolatielijm en schroef ze daarna nog eens extra stevig vast met houtschroeven. Tot slot vult u de aansluitingen op flexibele purschuim, zodat koud daar niet alsnog doorheen kan trekken. Meer weten? Bekijk ons klusadvies!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."