PIR afschot

Bent u op zoek naar isolatie voor uw plat dak? PIR-afschotplaten lenen zich uitstekende voor platdakisolatie vanaf de buitenzijde. De platen zijn erg licht van gewicht en hebben sterke thermische eigenschappen, waardoor ze uw plat dak van goede warmte-isolatie voorzien. Jan de Isolatieman biedt u PIR-afschot in verschillende diktes, zodat u altijd de meest geschikte plaat voor uw dak vindt!

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. PIR afschot 2-zijdig aluminium 1200x1200x30/40 mm Rd: 1.35/1.80 (=1,44m²)
  PIR afschot 2-zijdig aluminium 1200x1200x30/40 mm Rd: 1.35/1.80 (=1,44m²)
  • Rd-waarde: 1,58
  • Dikte: 30/40 mm
  • 0,83% afschot
  V.a.
  € 18,32
  p/m2

PIR afschot bij platdakisolatie

PIR afschotplaten zijn zeer geschikt voor de isolatie van een plat dak vanaf de buitenzijde. U kunt de platen relatief gemakkelijk plaatsen én ze bieden uitstekende isolatie. Bij Jan de Isolatieman vindt u PIR afschotisolatie in verschillende diktes, zodat u de meest geschikte plaat voor uw isolatieklus kunt kiezen. Lees hieronder alles wat u moet weten over het isoleren van een plat dak vanaf de buitenkant met PIR afschotplaten.

Platdakisolatie

Zonder isolatie kan er 40% van de warmte in huis verloren gaan via het dak. U dient uw dak daarom altijd van geschikte isolatie te voorzien. Op die manier blijft de temperatuur in huis constant, waardoor u meer wooncomfort ervaart en de verwarming minder vaak aan hoeft. Dakisolatie zorgt er daarom ook voor dat uw energiekosten omlaag gaan.

Een plat dak kunt u vanuit de binnen- of buitenzijde isoleren. Isolatie vanuit de binnenkant is wat gemakkelijker, maar isoleren vanaf de buitenzijde levert meer rendement op. U kunt een plat dak vanaf de buitenzijde op verschillende manieren isoleren. PIR afschotisolatie is een goede keuze: de platen zijn gemakkelijk te verwerken en hebben sterke thermische eigenschappen.

PIR afschotisolatie

Wanneer u PIR afschotplaten gebruikt bij de isolatie van uw plat dak, kunt u gemakkelijk een helling creëren. Dankzij deze helling stroomt het water direct van uw dak af én voorziet u het dak van goede warmte-isolatie. PIR-platen hebben namelijk sterke thermische eigenschappen, waardoor u met een geringe dikte al snel een hoge isolatiewaarde behaalt. Bovendien is PIR-afschotisolatie erg licht, waardoor de platen uitkomst bieden als uw dak weinig gewicht kan dragen.

Wij bieden u PIR-afschotplaten in verschillende diktes en met verschillende isolatiewaardes. De platen zijn voorzien van een tweezijdige aluminiumcachering, waardoor ze nog beter isoleren dan andere PIR-platen. De cachering fungeert bovendien als dampdichte laag, waardoor damp niet bij het hardschuim kan komen en het materiaal dus niet kan worden aangetast door vocht.

PIR afschot plaatsen plat dak

PIR-afschot laat zich relatief gemakkelijk op de buitenzijde van uw plat dak plaatsen. PIR-afschotisolatie is licht van gewicht, dus de platen zijn erg fijn om mee te werken. U legt de platen achter elkaar op uw dak, zodat er een helling ontstaat. Vervolgens werkt u de platen op dezelfde manier af als bij een ‘normaal’ plat dak: met EPDM, bitumen of grind.

De platen kunnen als laatste worden voorzien van verkleefde, mechanisch bevestigde, losliggende of geballaste dakbedekking. Heeft u toch nog vragen over het plaatsen van PIR-afschotisolatie aan de buitenzijde van uw plat dak? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.