Jan kijk naar rechts

RK gipsplaten

Met gipsplaten kunt u constructies netjes afwerken. Wanneer zo’n constructie geen zichtwerk betreft, kunt u daar het beste gipsplaten met ronde kanten (RK) voor gebruiken. Deze kunt u snel monteren, maar zien er niet zo strak uit als gipsplaten met afgeschuinde kanten. Gipsplaten met ronde kanten worden daarom vaak gebruikt voor bijvoorbeeld zolders en slaapkamers.

Filter

Isolatie producten

Producten 1 -24 van 3
Gipsplaat 2000x600x9,5mm RK (=1,20 m²)
9,5 mm
Gipsplaat 2000x600x9,5mm RK (=1,20 m²)

• Materiaal: Gipsplaat
• Afmeting: 2000x600x9,5 mm
• Afwerking: Ronde kanten

Gipsplaat 2600x600x9,5mm RK (=1,56 m²)
9,5 mm
Gipsplaat 2600x600x9,5mm RK (=1,56 m²)

• Materiaal: Gipsplaat
• Afmeting: 2600x600x9,5 mm
• Afwerking: Ronde kanten

Gipsplaat 3000x600x9,5mm RK (=1,80 m²)
9,5 mm
Gipsplaat 3000x600x9,5mm RK (=1,80 m²)

• Materiaal: Gipsplaat
• Afmeting: 3000x600x9,5 mm
• Afwerking: Ronde kanten

Filters
Prijs
6
tot
10
Lengte
Toon resultaten (3)

Gipsplaten voor het plafond

Bij Jan de Isolatieman vindt u twee soorten gipsplaten: met afgeschuinde en ronde kanten. Het verschil zit ‘m in de zichtbaarheid van de naden. Bij gipsplaten met afgeschuinde kanten smeert u deze dicht, waardoor u een vlakke ondergrond creëert. Bij gipsplaten met ronde kanten laat u de naden open, waardoor de afwerking een stuk sneller klaar is. Gipsplaten met ronde kanten worden met name voor plafonds gebruikt waar de naden zichtbaar mogen blijven, zoals slaapkamers en zolders.

pictogram met een hamer en een klussleutel

Gipsplaten met ronde kanten verwerken

Gipsplaten met ronde kanten zijn vrij snel en gemakkelijk te monteren. Zorg wel dat u het juiste gereedschap in huis heeft, dus een isolatiemes en gipsplaatschroeven. U snijdt de gipsplaten eerst op maat, door de ene kant licht in te snijden en beetje druk op de plaat te zetten. De plaat klapt daardoor dubbel, waardoor u op de achterkant in de vouw kunt snijden.

Vervolgens legt u alle gipsplaten met de ronde kant tegen elkaar aan en schroeft u ze vast met gipsplaatschroeven. Houd daarbij ongeveer vijftien tot twintig schroeven per vierkante meter aan. Na het vastschroeven is de klus al geklaard en kunt u direct over de platen heen gaan verven!

man werkt zijn plafond af met een schuurmachine nadat hij geïsoleerd heeft
man staat buiten om isolatiemateriaal aan te brengen.
uitsnede pir + gips plaat

Isoleren en afwerken in één handeling

Met gipsplaten RK kunt u dus isolatiemateriaal in het plafond eenvoudig afwerken. Wilt u echter nog meer tijd besparen? Dan kunt u ook kiezen voor PIR + gipsplaten. Dit zijn PIR spouwplaten die wij zelf hebben verlijmd met gipsplaten. Met deze platen voorziet u het plafond dus van isolatie én de afwerking in slechts één handeling.

Meer informatie Meer informatie
Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.