Steenwol in houtskeletbouw

Houtskeletbouw van zowel warmte- als geluidisolatie voorzien? Dat kan heel eenvoudig met steenwol. Deze platen snijdt u namelijk snel op maat en klemt u gemakkelijk tussen de houten frames van houtskeletbouw vast. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment steenwol, altijd scherp geprijsd én snel in huis!

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Rock4All Steenwolplaat 1200x600x120mm Rd:3.40 4pl/pak (=2,88 m²)
  Rock4All Steenwolplaat 1200x600x120mm Rd:3.40 4pl/pak (=2,88 m²)
  • Rd-waarde: 3.40
  • Dikte : 120mm
  • Stuks : 4 platen per pak
  V.a.
  € 13,63
  p/m2

Houtskeletbouw isoleren met steenwolplaten

Houtskeletbouw is een duurzame en relatief nieuwe manier van bouwen. Er wordt zo min mogelijk cement en juist zoveel mogelijk hout gebruikt, wat resulteert in een open draagconstructie van houten frames. Om houtskeletbouw te isoleren, kunt u deze houten frames opvullen met geschikt materiaal. Wij raden u aan om een ademend isolatiemateriaal te kiezen, zodat u de kans vochtproblemen in de constructie verkleint. Minerale wol, zoals steenwol, is dan ook een goede keuze. Hieronder leest u daarom meer over het verwerken van steenwol in houtskeletbouw!

Het isoleren van houtskeletbouw

Waar we houtskeletbouw een aantal jaar terug voornamelijk in Scandinavië tegenkwamen, wordt deze duurzame manier van bouwen tegenwoordig ook veel in Nederland toegepast. Houtskeletbouw kenmerkt zich door een open, houten draagconstructie, met slechts de fundering en begane grond van cement. Om houtskeletbouw te isoleren, heeft u een ademend isolatiemateriaal nodig. Minerale wolsoorten, zoals glaswol, steenwol en MW-35, zijn daarom heel geschikt. Wanneer u het belangrijk vindt dat een materiaal zowel warmte- als geluidsisolatie biedt, raden wij u steenwol aan.

De voordelen van steenwol

Steenwol is een zeer populair isolatiemateriaal. Dat komt doordat steenwol zowel sterke thermische als akoestische eigenschappen heeft en dus zowel warmte- als geluidsisolatie biedt. Bovendien is steenwol flexibel en dus gemakkelijk in allerlei constructies te verwerken, zoals houtskeletframes. Bij Jan de Isolatieman vindt u twee soorten steenwolplaten van Rockwool: de 037 en 041. De Rockwool 037 is wat steviger en heeft daarom een iets hogere isolatiewaarde dan de Rockwool 041, maar is ook wat duurder in aanschaf.

Steenwol verwerken in houtskeletbouw

Steenwol leent zich heel goed voor het opvullen van de houten frames van houtskeletbouw. Het materiaal is namelijk relatief flexibel, waardoor u het gemakkelijk in de juiste maat snijdt. Bovendien zorgt die flexibele structuur ervoor dat u steenwol heel eenvoudig kunt vastklemmen tussen de houten balken van het skelet. Let er wel op dat u tijdens het verwerken van steenwol altijd een beschermende bril en kleding dient te dragen. Er kunnen namelijk vezels vrijkomen die irriteren aan uw huid, ogen en luchtwegen. Meer weten over steenwolplaten in houtskeletbouw? Neem contact op!