Voorzetwand kosten

Jan met boek in zijn hand
Isolatiewol voor een deel geplaatst tussen rachelwerk

Het plaatsen van een voorzetwand is een slimme manier om een al bestaande muur na te isoleren. Op die manier draagt voorzetwandisolatie bij aan een aangename temperatuur in huis, waardoor u meer wooncomfort ervaart en bespaart op uw energiekosten. Van deze voordelen profiteren? Dan moet u eerst investeren. Bij het plaatsen van een voorzetwand komen namelijk wat kosten kijken. Lees hieronder daarom meer over de prijs van voorzetwandisolatie!

Jan met duim omhoog

"Het plaatsen van een voorzetwand kost gemiddeld tussen de €30 en €40 per m²."

Kosten voorzetwand per m²


Het plaatsen van een voorzetwand kost gemiddeld tussen de €30 en €40 per m². Deze kosten worden twee factoren bepaald, namelijk het gekozen isolatiemateriaal en het vakmanschap. Hieronder lichten we deze factoren uit:


Het gekozen isolatiemateriaal


Het isolatiemateriaal en andere benodigde accessoires nemen ongeveer zestig procent van de totale kosten van de voorzetwand in beslag. Voor een voorzetwand kunt u verschillende wolsoorten en PIR-isolatie gebruiken. PIR is daarbij een stuk duurder dan bijvoorbeeld glaswol of steenwol, maar heeft ook een hogere isolatiewaarde. Als u de voorzetwand met PIR isoleert, bespaart u uiteindelijk dus ook meer op energiekosten.


Het vakmanschap


Het vakmanschap bedraagt ongeveer veertig procent van de kosten van voorzetwandisolatie. Dit hangt samen met de moeilijkheidsgraad: hoe moeilijker de voorzetwand te plaatsen is, hoe langer het duurt en hoe hoger de kosten. U kunt een voorzetwand zelf plaatsen en zo de kosten verminderen, maar houd er dan rekening mee dat u geen subsidie kunt aanvragen. Daarvoor moet u namelijk een offerte van een erkend vakman laten zien.


Isolatiematerialen voorzetwand prijs m²


Het gekozen isolatiemateriaal voor de voorzetwand heeft dus veel invloed op de prijs per m². Dit hangt samen met de gewenste isolatiewaarde, dus hoe goed het materiaal de warmte vasthoudt. Over het algemeen zijn materialen met een hoge isolatiewaarde namelijk duurder dan materialen met een lage isolatiewaarde. Daarbij is ook de dikte van belang, want bij materialen met een lagere isolatiewaarde heeft u een dikkere plaat nodig om alsnog genoeg rendement te behalen.


Hieronder vindt u een overzicht van isolatiematerialen die geschikt zijn voor voorzetwandisolatie en hun prijzen per m² en Rd-waardes. Let op: de Rd-waarde zegt iets over de isolatiewaarde van het product, maar niets over de mate van geluidsisolatie. Dat kan bij een voorzetwand wel belangrijk zijn, dus staar u niet blind op de Rd-waarde.


Materiaal (dikte 60mm) Rd-waarde Kosten per m² (vanaf)
Steenwol 1,60 €4,61
Glaswol 1,60 €2,37
Minerale wol 1,70 € 3,68
PIR 2,72 €10,79

Kosten voorzetwand besparen


U kunt kosten besparen door de voorzetwand zelf te plaatsen. Een voorzetwand bestaat uit een rachelwerk van houten of metalen staanders met holtes. Die holtes vult u op met isolatiemateriaal en daarna werkt u de wand af. Het plaatsen van een voorzetwand is dus vrij eenvoudig, zeker als u gebruikmaakt van een verlijmde PIR-plaat, zoals PIR + Gips of PIR + OSB. Daarmee werkt u de voorzetwand namelijk ook direct af. Meer weten over het plaatsen van een voorzetwand om zo kosten te besparen? Ga naar ons klusadvies!


Klusadvies voorzetwand plaatsen met glas- of steenwol

Klusadvies voorzetwand plaatsen met (verlijmde) PIR-plaat


Wat levert een voorzetwand op?


Voorzetwandisolatie is een investering, wat betekent dat u de gemaakte kosten uiteindelijk terugverdient. Met een voorzetwand in de woonkamer van een gemiddelde hoekwoning, bespaart u namelijk jaarlijks zo’n €230 op uw energiekosten. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal vierkante meters en de isolatiewaarde van de constructie, maar alsnog heeft u de voorzetwand dus vrij snel terugverdient. Wilt u uw investering nog sneller terugverdienen? Bekijk dan of u subsidie op uw voorzetwand kunt aanvragen, om zo nog meer kosten te besparen.


Meer over subsidie voor voorzetwandisolatie

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.