Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis* Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis*
Gratis levering v.a. € 2500,- Gratis levering v.a. € 2500,-
Afhalen in Oss Afhalen in Oss
Menu
Menu sluiten Menu sluiten
Getoonde prijzen:
Incl. BTW
Excl. BTW
Terug

Wat is cellulose isolatie?

Jan met boek in zijn hand
Cellulose isolatie platen

Er zijn isolatiematerialen die zich onderscheiden van de meer traditionele materialen. Cellulose is zo’n isolatiemateriaal. Het staat bekend als een van de beste isolatiematerialen op het gebied van geluidswering en akoestiek. In deze blog vertellen we u wat cellulose isolatie precies is, hoe het wordt gemaakt, welke voordelen het biedt en waar u het kunt toepassen.

Jan met duim omhoog

"Cellulose isolatie valt in de categorie van ecologische en biobased isolatiematerialen. Het gebruik van gerecyclede grondstoffen draagt bij aan een circulaire economie en een duurzame bouwsector."

Waarvan is Cellulose isolatie gemaakt?


Cellulose isolatie wordt gemaakt van gerecycled papier- en kartonafval. Dit maakt cellulose een volledig recyclebaar isolatiemateriaal.


Cellulose valt in de categorie van biobased isolatiematerialen. Het gebruik van gerecyclede grondstoffen draagt bij aan een circulaire economie en een duurzame bouwsector.


Wat zijn de voordelen van cellulose?


  • Geluidswerende eigenschappen: Een van de grootste voordelen van cellulose is zijn uitzonderlijke geluidswerende werking. Met een hoge densiteit van circa 85 kg/m³ overtreft het materiaal veel traditionele isolatiematerialen. In sommige gevallen is deze dichtheid tot wel vier keer hoger dan die van vergelijkbare alternatieven. Dit maakt cellulose ideaal voor ruimtes waar akoestiek en geluidsdemping belangrijk zijn, zoals op kantoren, in studio's en in woonkamers.
  • Hoge Rd-waarde: Cellulose biedt ook uitstekende thermische isolatieprestaties. Een plaat van 50 mm dik heeft een Rd-waarde van 1,32, vergelijkbaar met die van glaswol of steenwol (beide 1,35). Hierdoor draagt cellulose bij aan een energiezuinig huis en lagere verwarmingskosten, terwijl het tegelijkertijd een comfortabel binnenklimaat biedt.
  • Dampopen structuur: Cellulose heeft een dampopen structuur, wat betekent dat het materiaal vocht kan opnemen en weer kan afgeven. Het kan tot wel 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Dit draagt bij aan een gezonder leefklimaat.
  • Relatief hoge warmteopslagcapaciteit: Papiervezelisolatie heeft een relatief hoge warmteopslagcapaciteit. Dit betekent dat het materiaal warmte langer vast kan houden. Hierdoor kan het materiaal minder snel de woning intrekken. Zo houdt het materiaal uw woning niet alleen warm in de winter, maar ook koel in de zomer.
  • Makkelijk te verwerken: Ten slotte is cellulose, net als veel andere biobased materialen, heel fijn te verwerken. Het materiaal irriteert niet en is vrij van giftige stoffen. 


Wat zijn de nadelen van het materiaal?


Papiervezelisolatie is niet geschikt voor permanent vochtige ruimten. Daarnaast is het, net als biobased materialen, vaak wat duurder dan traditionele isolatiematerialen. 


Waarvoor kunt u cellulose isolatie gebruiken?


Cellulose isolatiemateriaal kan ingezet worden voor verschillende toepassingen, zoals:



Cellulose isolatie kopen bij Jan de Isolatieman?


In ons assortiment vindt u cellulose isolatie en nog veel meer isolatie- en bouwmateriaal. Zo heeft u altijd de juiste materialen voor uw (isolatie)klus.


Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met de experts van Jan de Isolatieman.

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.