Steenwolplaten 037

Op zoek naar betrouwbaar isolatiemateriaal voor uw voorzetwand? Dan bent u bij Jan de Isolatieman aan het juiste adres. Rockwool 037 is dankzij de sterke thermische en akoestische eigenschappen namelijk zeer geschikt voor voorzetwandisolatie. De platen zorgen voor een aangename temperatuur in huis én voorkomen geluidsoverlast. Jan de Isolatieman biedt u een uitgebreid assortiment steenwol 037, altijd scherp geprijsd.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Steenwolplaten 037 in voorzetwand

Steenwol is een populair isolatiemateriaal, dat u voor diverse isolatieklussen kunt gebruiken. Ook voor de isolatie van een voorzetwand is steenwol zeer geschikt. De platen hebben sterke thermische en akoestische eigenschappen, waardoor ze warmte vasthouden en geluidsoverdracht via de muren voorkomen. Jan de Isolatieman biedt u een uitgebreid assortiment steenwolplaten, waaronder de Rockwool 037. Lees hieronder alles over het gebruik van Rockwool 037 in uw voorzetwand!

Voorzetwandisolatie

Het plaatsen van een voorzetwand is een slimme manier om uw buitenmuren van isolatie te voorzien. U levert een stukje woonruimte in, maar krijgt daar een hoop comfort voor terug. Met geschikte voorzetwandisolatie voorkomt u namelijk dat er warmte in uw woning via de muren verloren gaat én gaat u geluidsoverdracht via de wanden tegen. Het is relatief gemakkelijk om een voorzetwand te plaatsen, maar u dient de wand wel te vullen met goed isolatiemateriaal. Steenwolplaten, zoals de Rockwool 037, is daarvoor zeer geschikt: het is relatief goedkoop, flexibel en biedt uitstekende warmte- en geluidsisolatie.  

Isoleren met steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal. Het is drukvast, flexibel en heeft een relatief hoge isolatiewaarde. U kunt steenwol daarom voor veel verschillende isolatieklussen gebruiken, waaronder het isoleren van een voorzetwand. Het grote voordeel van steenwol in een voorzetwand is de geluidsisolatie die het materiaal biedt, waardoor geluidsoverdracht niet via de muren plaatsvindt. Jan de Isolatieman biedt u Rockwool 037 en Rockwool 041 platen. Het verschil tussen deze platen zit in de lambda-waarde, dus de waarde die aangeeft hoe goed het materiaal warmte geleidt. Hoe lager de lambda-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde. De steenwolplaten 037 hebben dus een betere isolatiewaarde dan de 041-platen, wat betekent dat ze zorgen voor een constante temperatuur in huis en temperatuurschommelingen voorkomen.

Steenwol 037 plaatsen in voorzetwand

Het is relatief gemakkelijk om een voorzetwand te plaatsen en vullen met steenwol. U plaatst eerst een raamwerk met houten of metalen profielen tegen de buitenmuur en houdt daartussen een luchtspouw van één tot twee centimeter. Vervolgens plaatst u een damp-open folie tegen de buitenmuur met daarop de steenwolplaten. Steenwol is relatief flexibel, dus het materiaal laat zich eenvoudig op maat snijden en tussen de profielen klemmen. Als laatste plaatst u een dampremmende folie over de steenwol, waarna u de wand netjes kunt afwerken met gipsplaten. Heeft u vragen over het gebruik van steenwolplaten 037 in een voorzetwand? Neem dan contact met ons op.