Jan kijk naar rechts

PIR + Fermacell 4AK

Een wand of plafond isoleren en afwerken in slechts één handeling? Kies dan voor onze PIR + Fermacell 4AK platen! Dankzij de vier afgeschuinde kanten kunt u de naden tussen twee platen volledig wegwerken, wat zorgt voor een zeer strak eindresultaat. Fermacell is daarnaast stootvast, geluidsisolerend en geschikt voor mechanische belasting.

Filter

Voordelen van PIR + Fermacell

PIR en Fermacell zijn allebei bekende én betrouwbare isolatiematerialen. PIR heeft een zeer hoge isolatiewaarde en voorziet de constructie daarmee van goede warmte-isolatie. Fermacell is daarnaast stootvast, brandwerend en geluidsisolerend. Door deze twee isolatiematerialen met elkaar te verlijmen, ontstaat dus een sterke en veelzijdige isolatieplaat. Met PIR + Fermacell platen kunt u de constructie bovendien isoleren en afwerken in slechts één handeling, wat u een hoop tijd en moeite bespaart. Deze platen zijn daarom heel geschikt voor wanden en plafonds.

pictogram voor plat dak isolatie

Vier afgeschuinde kanten

In deze categorie vindt u PIR + Fermacell platen met vier afgeschuinde kanten, ook wel 4AK genoemd. Als u twee platen tegen elkaar aan monteert, ontstaan er dus vier naden. Deze naden kunt u volledig wegwerken, waardoor u een vlak en strak geheel creëert. PIR + Fermacell 4AK platen worden met name gebruikt voor plafonds. De naden die tegen de randen van de muren ontstaan, werkt u af met gaasband. Daarmee voorkomt u namelijk dat er scheuren ontstaan, wat bij PIR + Fermacell met twee afgeschuinde kanten wel kan gebeuren. Wilt u een voorzet- of scheidingswand isoleren met PIR + Fermacell? Dan kunt u wel de 2AK platen gebruiken.

klusser maakt plavond klaar na het isoleren
man isoleert buitenmuur aan de buitenkant
pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + Fermacell 4AK verwerken

PIR + Fermacell platen zijn licht van gewicht en daarom erg fijn om mee te werken. U snijdt de platen eerst op maat en schroeft ze daarna met de afgeschuinde kanten aan elkaar vast. De naden die daardoor ontstaan, vult u eerst op  voegengips. Vervolgens brengt u daar gaasband op aan, waarna u de naden nog een laatste keer afwerkt met voegengips. Let daarbij op dat u alleen producten van Fermacell gebruikt. Zo ontstaat er een glad oppervlak, waar u stukwerk, behang of een andere afwerking op aan kunt brengen.

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.