Jan kijk naar rechts

PIR + Fermacell 4AK

Een wand of plafond isoleren en afwerken in slechts één handeling? Kies dan voor onze PIR + Fermacell 4AK platen! Dankzij de vier afgeschuinde kanten kunt u de naden tussen twee platen volledig wegwerken, wat zorgt voor een zeer strak eindresultaat. Fermacell is daarnaast stootvast, geluidsisolerend en geschikt voor mechanische belasting.

Filter

Voordelen van PIR + Fermacell

PIR en Fermacell zijn allebei bekende én betrouwbare isolatiematerialen. PIR heeft een zeer hoge isolatiewaarde en voorziet de constructie daarmee van goede warmte-isolatie. Fermacell is daarnaast stootvast, brandwerend en geluidsisolerend. Door deze twee isolatiematerialen met elkaar te verlijmen, ontstaat dus een sterke en veelzijdige isolatieplaat. Met PIR + Fermacell platen kunt u de constructie bovendien isoleren en afwerken in slechts één handeling, wat u een hoop tijd en moeite bespaart. Deze platen zijn daarom heel geschikt voor wanden en plafonds.

pictogram voor plat dak isolatie

Vier afgeschuinde kanten

In deze categorie vindt u PIR + Fermacell platen met vier afgeschuinde kanten, ook wel 4AK genoemd. Als u twee platen tegen elkaar aan monteert, ontstaan er dus vier naden. Deze naden kunt u volledig wegwerken, waardoor u een vlak en strak geheel creëert. PIR + Fermacell 4AK platen worden met name gebruikt voor plafonds. De naden die tegen de randen van de muren ontstaan, werkt u af met gaasband. Daarmee voorkomt u namelijk dat er scheuren ontstaan, wat bij PIR + Fermacell met twee afgeschuinde kanten wel kan gebeuren. Wilt u een voorzet- of scheidingswand isoleren met PIR + Fermacell? Dan kunt u wel de 2AK platen gebruiken.

klusser maakt plavond klaar na het isoleren
man isoleert buitenmuur aan de buitenkant
pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + Fermacell 4AK verwerken

PIR + Fermacell platen zijn licht van gewicht en daarom erg fijn om mee te werken. U snijdt de platen eerst op maat en schroeft ze daarna met de afgeschuinde kanten aan elkaar vast. De naden die daardoor ontstaan, vult u eerst op  voegengips. Vervolgens brengt u daar gaasband op aan, waarna u de naden nog een laatste keer afwerkt met voegengips. Let daarbij op dat u alleen producten van Fermacell gebruikt. Zo ontstaat er een glad oppervlak, waar u stukwerk, behang of een andere afwerking op aan kunt brengen.

Terug naar boven