Jan kijk naar rechts

PIR + Fermacell AK

Een wand isoleren én direct afwerken? Dan zijn PIR + Fermacell platen met afgeschuinde kanten een goede keuze! Dankzij de afgeschuinde kanten kunt u alle naden tussen de platen volledig wegwerken, wat zorgt voor een zeer strak geheel. Daarnaast hebben onze PIR + Fermacell platen een hoge isolatiewaarde en zijn ze heel gemakkelijk te monteren!

Filter

Waarom isoleren met PIR + Fermacell?

Bij Jan de Isolatieman verlijmen we zelf PIR-isolatie met Fermacell gipsvezelplaten. Daarmee combineren we namelijk alle voordelen van beide isolatiematerialen. Zo heeft PIR een zeer hoge isolatiewaarde, waardoor u de constructie voorziet van sterke warmte-isolatie. Fermacell is daarnaast stootvast, brandwerend en goed belastbaar. Daarnaast werkt Fermacell geluidsisolerend. PIR + Fermacell platen zijn daarom heel geschikt voor diverse constructies, zoals de wand, het plafond en de binnenzijde van schuine daken.

Met afgeschuinde kanten (AK)

In deze categorie vindt u alleen PIR + Fermacell AK platen. Dat betekent dat deze platen twee of vier afgeschuinde kanten hebben. Wanneer u kiest voor AK platen, kunt u alle naden volledig wegwerken. Op die manier creëert u een vlak en strak oppervlak. PIR + Fermacell platen met afgeschuinde kanten worden daarom vaak gebruikt voor zichtwerk, dus wanden en plafonds die in het zicht zitten. Daarbij raden wij PIR + Fermacell 2AK aan voor de wanden en PIR + Fermacell 4AK voor plafonds. De platen met vier afgeschuinde kanten kunt u namelijk beter vastzetten aan de randen van de plafonds, waardoor u scheuren in het stucwerk voorkomt.

pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + Fermacell AK platen monteren

PIR + Fermacell platen zijn licht van gewicht en daarom erg fijn om mee te werken. Het monteren van deze platen is dan ook vrij eenvoudig en bestaat uit slechts enkele stappen. Belangrijk is wel dat u alleen producten van Fermacell gebruikt, die u allemaal in onze webshop kunt vinden. U monteert PIR + Fermacell AK platen als volgt:


  1. Maak een rachelwerk van ventilatielatten. Plaats daarvoor de latten met een hartafstand van zestig centimeter tegen de wand of het plafond.
  2. Snijd de PIR + Fermacell platen op maat voor het rachelwerk. Vul eventuele gaten of kieren op met purschuim, om te voorkomen dat kou daar doorheen trekt.
  3. Breng lijm aan op de platen en schroef ze daarna met de afgeschuinde kanten aan elkaar vast. Gebruik zowel lijm als schroeven van Fermacell.
  4. Als de platen zijn vastgeschroefd, ontstaan er naden tussen de afgeschuinde kanten. Deze vult u op met Fermacell voegengips.
  5. Breng Fermacell gaasband aan op de alle naden, over de zojuist aangebrachte voegengips.
  6. Werk de naden nog één keer af met voegengips. Dit smeert u dus over het gaasband heen.
  7. Kies de afwerking voor de constructie, zoals behang of stucwerk. Dit kunt u rechtstreeks over de PIR + Fermacell platen aanbrengen!
man isoleert buitenmuur aan de buitenkant
Terug naar boven