Glaswol isolatie

Glaswol bij binnenzijde platdakisolatie

Glaswol is een veelzijdig isolatiemateriaal. Het is flexibel, relatief goedkoop en heeft een hoge isolatiewaarde. Glaswol is daarom ook zeer geschikt voor de isolatie van een plat dak vanaf de binnenkant: u plaatst het materiaal gemakkelijk tussen de houten balken. Glaswol is beschikbaar op rollen en in platen. Lees hieronder het verschil tussen deze twee soorten glaswol en hoe u ze kunt toepassen bij de isolatie van uw plat dak!

Voordelen glaswol dakisolatie

Glaswol is een minerale wol en wordt gemaakt van gerecyclede glasscherven, aangevuld met zuiver zand. Daardoor ontstaat een zachte structuur, waardoor u het materiaal eenvoudig op maat kunt snijden. U kunt glaswol dan ook voor verschillende klussen gebruiken, zoals de isolatie van daken, muren en vloeren.

Glaswol is zeer geschikt voor de isolatie van platte daken vanuit de binnenkant. Het materiaal is erg flexibel en laat zich daarom gemakkelijk tussen de houten balken van het dak plaatsen. Bovendien is glaswol relatief goedkoop, maar heeft het toch een hoge isolatiewaarde. Daarnaast is glaswol een ademend isolatiemateriaal, wat de kans op vochtproblemen in de constructie verkleint.

Soorten glaswol

Glaswol is beschikbaar op rollen en in platen. Glaswolplaten zijn wat steviger en bieden betere geluidsisolatie dan glaswolrollen. Rollen zijn daarentegen wat goedkoper en de perfecte keuze als u op zoek bent naar budgetvriendelijk isolatiemateriaal. Jan de Isolatieman biedt u drie soorten glaswol op rol: de Naturoll 032, 035 en 037.

Het verschil tussen deze types Naturoll zit in de persing. Hoe hoger de persing, hoe meer materiaal er in de rol verwerkt zit. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde en de stugheid van de glaswol. Hoe lager het cijfer, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe stugger het materiaal. De Naturoll 032 is dus relatief stug, met een hoge isolatiewaarde. De Naturoll 037 heeft een lagere isolatiewaarde, maar is wel een stuk veerkrachtiger. De Naturoll 035 zit er tussenin.

Toepassen glaswol dakisolatie

Wanneer u een plat dak vanuit de binnenzijde gaat isoleren, kunt u de glaswol eenvoudig tussen de houten balken van de constructie klemmen. U kunt de glaswol over eventuele obstakels heen leggen, maar wij raden u aan om het materiaal met een isolatiemes op maat te snijden. De glaswol sluit dan naadloos op het obstakel aan, waardoor er geen kieren ontstaan en u het meeste rendement behaalt.

Een dak isoleren vanuit de binnenkant is gemakkelijker dan isolatie vanaf de buitenzijde, maar geeft wel meer kans op vochtproblemen. Het is daarom belangrijk dat u een folie voor het isolatiemateriaal plaatst. Een klimaatfolie heeft bijvoorbeeld een dampregulerende werking en is uitermate geschikt om te combineren met glaswol.