Kosten dakisolatie

Jan met boek in zijn hand
Metal studprofielen voor het plafond zonder isolatie

Dakisolatie brengt veel voordelen met zich mee. Het houdt de temperatuur in uw woning constant, waardoor u meer wooncomfort ervaart én u bespaart op uw energiekosten. Dakisolatie is dus belangrijk, maar wel een flinke kostenpost. Het is daarom raadzaam om, voordat u start, een schatting van de kosten te maken. Zo reserveert u genoeg budget en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Hieronder leest u daarom alles over de kosten van dakisolatie!

Jan met duim omhoog

"Dakisolatie kost gemiddeld tussen de €20 en €100 per vierkante meter."

Wat kost dakisolatie per m²?


Dakisolatie kost gemiddeld tussen de €20 en €100 per vierkante meter. Een flink verschil, dus. Dat komt doordat de kosten afhankelijk zijn van diverse factoren. Het type woning, het gekozen isolatiemateriaal, het uurtarief van de vakmannen, enzovoorts. Wij kunnen daarom geen exacte bedragen noemen, maar u wel helpen een schatting van de kosten te maken. Deze factoren hebben invloed op de prijs van dakisolatie per m²:


Het type woning


Het dak van een vrijstaande woning (laten) isoleren is duurder dan het dak van een rijtjeshuis. Het dak van een vrijstaande woning is immers groter, waardoor u meer isolatiemateriaal nodig heeft en het isoleren langer duurt. Daarom betaalt u bij een groter dak ook meer aan arbeidskosten.


Het isolatiemateriaal


De prijs van dakisolatie wordt grotendeels bepaald door het gekozen isolatiemateriaal. Dit hangt samen met de gewenste isolatiewaarde, dus hoe goed het materiaal de warmte vasthoudt. Materialen met een hoge isolatiewaarde zijn vaak duurder dan materialen met een lage isolatiewaarde.


Uurtarief van het vakmanschap


Laat u het dak door een professional isoleren? Dan kunnen de kosten flink oplopen. Er zit namelijk veel verschil in de uurtarieven die vakmannen hanteren. We raden u daarom aan om meerdere offertes op te vragen, zodat u de prijzen goed met elkaar kunt vergelijken.


Soort dak en werkwijze


Tot slot heeft het soort dak en de werkwijze invloed op de prijs. Een plat dak isoleren is bijvoorbeeld duurder dan een schuin dak isoleren. Daarnaast kost dakisolatie vanuit de buitenzijde vaak meer dan isolatie vanaf de binnenzijde.


Dakisolatie prijzen: schuin of plat dak?


Wat voor soort dak u gaat isoleren, heeft invloed op de kosten. Dat hangt samen met hoe u het dak gaat isoleren. Zo kost het isoleren van een schuin dak vanaf de binnenzijde gemiddeld tussen de €1500 en €2500, terwijl schuindakisolatie vanaf de buitenzijde tussen de €3500 en €4500 kost. De kosten voor platdakisolatie liggen daartussenin: daar betaalt u gemiddeld tussen de €3000 en €4000 voor.


Lees meer over de kosten van schuindakisolatie

Lees meer over de kosten van platdakisolatie


Wat levert dakisolatie op?


Voordat u start met isoleren, wilt u waarschijnlijk ook weten wat dakisolatie u op gaat leveren. Hoeveel u op uw energiekosten bespaart, is ook afhankelijk van verschillende factoren. Of u een schuin of plat dak heeft, maar ook of uw zolder bijvoorbeeld goed geïsoleerd is. Gemiddeld levert dakisolatie bij een hoekwoning jaarlijks tussen de €370 en €700 op. U bespaart ongeveer €370 bij een schuin dak met onverwarmde zolder en €700 bij een schuin dak met verwarmde zolder. Platdakisolatie levert u ongeveer €550 per jaar op.


Is dakisolatie fiscaal aftrekbaar?


Helaas is dakisolatie niet fiscaal aftrekbaar. Als u dakisolatie combineert met een andere verduurzamende maatregel in uw woning, zoals zonnepanelen, heeft u echter wel recht op subsidie. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een Groene Lening of bouwdepot bij de bank aanvragen. Daarmee drukt u alsnog de kosten voor dakisolatie en verdient u uw investering sneller terug.


Lees meer over subsidie

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.