Kruipruimtes onder de betonnen vloer kunnen bij veel huiseigenaren ergernissen veroorzaken wanneer deze niet goed geïsoleerd is. Kou kan gemakkelijk zijn weg naar boven vinden. Dit wordt meestal als onprettig ervaren. Het is daarom verstandig om de kruipruimte onder de betonnen vloer goed te isoleren. Het levert namelijk ook een hoop voordelen op:

  • Wooncomfort wordt beter.
  • Energiebesparend (lagere energierekening).
  • Waardevermeerdering van uw woning (hoger engergielabel).
  • Minder co2 uitstoot (beter voor het milieu).
  • Voorkomt vochtproblemen in huis.

Een bestaande betonnen vloer isoleren via de kruipruimte

Het is ook erg goed mogelijk om een bestaande betonnen vloer via de kruipruimte te isoleren. Maar u bent altijd afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die u heeft. In de meeste gevallen is er voldoende ruimte om onder de vloer te komen en het isolatiemateriaal te bevestigen. U brengt het isolatiemateriaal aan op de onderkant van de betonnen vloer. Dus eigenlijk aan het plafond van de kruipruimte. U levert hierdoor geen extra ruimte in, terwijl de vloer wel goed geïsoleerd is. Wij adviseren bij een smalle kruipruimte het gebruik van PIR platen. PIR platen zijn mooi dun, maar hebben toch een hoge isolatiewaarde.
Heeft u voldoende kruipruimte voor iets dikker materiaal? Dan kunt u ook EPS- of EXP-platen gebruiken.

Deskundig advies

Een betonnen vloerisolatie plaatsen in de kruipruimte is lastig. Welk isolatiemateriaal is de beste keuze? Welke stappen moet ik nemen? Jan de Isolatieman denkt met u mee en geeft u deskundig advies over de voordelen, nadelen en de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Subsidie op vloerisolatie

Een betonvloer isolatie kan interessant zijn voor uw portemonnee omdat een goed geïsoleerde woning de energierekening omlaag brengt. Momenteel kan het extra interessant. De overheid verstrekt namelijk subsidie op isolatie. Jan de Isolatieman heeft alle zaken omtrent deze subsidieregeling voor u op een rijtje gezet.