Betonvloer isolatie

Isolatie kruipruimte betonvloer

Een vloer dient u altijd van geschikte isolatie te voorzien. Vloerisolatie houdt de warmte vast en zorgt ervoor dat uw vloer niet ijskoud aanvoelt. Het juiste isolatiemateriaal is afhankelijk van wat voor soort vloer u heeft. Een betonvloer heeft ander isolatiemateriaal nodig dan een houten vloer. Ook de aanwezigheid van een kruipruimte heeft invloed op welk materiaal voor u het meest geschikt is. Heeft u een betonvloer met daaronder een kruipruimte? Lees hieronder dan alles wat u moet weten over de isolatie daarvan!

De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie draagt veel bij aan het comfort van uw woning. Dat geldt voor houten vloeren, maar ook zeker voor betonvloeren. Een betonvloer voelt van nature namelijk al kouder aan dan een houten vloer, dus in dat geval is vloerisolatie onmisbaar. Veel woningen hebben bovendien een betonvloer met daaronder een kruipruimte. Kou trekt vanuit de kruipruimte gemakkelijk naar boven, waardoor de temperatuur in huis daalt en vochtproblemen kunnen ontstaan. Geschikte isolatie voorkomt het optrekken van kou en draagt op die manier bij aan fijn klimaat in huis. Zo ervaart u meer wooncomfort en heeft u lagere energiekosten.

Kruipruimte betonvloer

U kunt een betonvloer op verschillende manieren isoleren. Afhankelijk van uw woonsituatie, zijn er drie opties:


1. Nieuwe vloer op zand
Wanneer de betonvloer van uw woning nog wordt gestort of als u de huidige vloer gaat verwijderen, kunt u het beste kiezen voor een nieuwe vloer op zand. U kunt de vloer dan isoleren met PIR, EPS of XPS.

2. Bestaande betonvloer van bovenaf
Als er geen kruipruimte onder de betonvloer aanwezig is, isoleert u de vloer van bovenaf. Dat betekent dat u het isolatiemateriaal op de betonvloer plaatst. Bij isolatie vanaf de bovenkant kunt u het beste kiezen voor PIR-platen of XPS.

3. Bestaande betonvloer vanuit de kruipruimte
Wanneer er een kruipruimte onder uw betonvloer zit, kunt u de vloer op twee manieren isoleren. U kunt de onderkant van de betonvloer isoleren vanuit de kruipruimte of bodemisolatie in de kruipruimte plaatsen.

Onderkant van de betonvloer isoleren

Als uw kruipruimte groot genoeg is om in te werken, kunt u de betonvloer eenvoudig isoleren met PIR-platen. In dat geval lijmt u de PIR-platen tegen het plafond van de kruipruimte, dus de onderkant van de betonvloer. Met PIR haalt u met dunne platen gemakkelijk een hoge isolatiewaarde, maar bent u relatief wel duurder uit. Als de dikte van de platen geen rol speelt, kunt u er ook voor kiezen om de betonnen vloer vanaf de onderkant te isoleren met EPS. EPS is dikker dan PIR, maar ook voordeliger.

Bodemisolatie

Wanneer de kruipruimte niet groot genoeg is om in te werken en u geen isolatiemateriaal tegen het plafond kunt plaatsen, kunt u kiezen voor bodemisolatie. Bodemisolatie houdt in dat u de bodem van de kruipruimte bedekt met parels. Deze parels hebben een isolerende werking en zorgen ervoor dat de kruipruimte minder koud aanvoelt.

Heeft u nog vragen over het isoleren van uw betonvloer met kruipruimte? Wij helpen u graag verder met vrijblijvend advies. Neem contact met ons op!

Advies of meer informatie over dak- muur of vloerisolatie?

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u graag advies over het isoleren van uw dak, muur of vloer? De specialisten van Jandeisolatieman.nl staan u graag te woord. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder bij het maken van de juiste keuze isolatiemateriaal.

Jan de Isolatieman

betrouwbaar én voordelig isolatiemateriaal

Populaire Producten

 1. Sopratherm Alu - Tand en Groef 50 mm RD 2,25 (=0,72m2)
  Sopratherm Alu - Tand en Groef 50 mm RD 2,25 (=0,72m2)
  • RD-waarde 2,25
  • Materiaaldikte: 50 mm
  • Afmeting: 600x1200 mm 
  • Tand en Groef
  € 14,90
  p/m2
 2. Rock4All Steenwolplaat 1200x600x50mm Rd:1.40 10pl/pak (=7,20 m²)
  Rock4All Steenwolplaat 1200x600x50mm Rd:1.40 10pl/pak (=7,20 m²)
  • Rd-waarde: 1.40
  • Dikte : 50mm
  • Stuks : 10 platen per pak
  V.a.
  € 5,69
  p/m2
 3. Glaswol spouwplaat Ursa Walltec 32 Black 1350x600x160mm Rd:5,00 3pl/pak (=2,43 m²)
  Glaswol spouwplaat Ursa Walltec 32 Black 1350x600x160mm Rd:5,00 3pl/pak (=2,43 m²)
  • Rd-waarde: 5,00
  • Materiaaldikte: 160 mm
  • Afmeting: 1350x600 mm
  V.a.
  € 14,00
  p/m2
 4. ACTIE!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 70 mm RD 3,25 (=0,72m2)
  ACTIE!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 70 mm RD 3,25 (=0,72m2)
  • RD-waarde 3,25
  • Materiaaldikte: 70 mm
  • Afmeting: 600x1200 mm 
  € 16,10
  p/m2

Onze Merken