Een houten vloer kan veel problemen veroorzaken als deze niet goed geïsoleerd is. Zeker als de ruimte daaronder de kruipruimte van uw woning is. Via de kruipruimte komt er namelijk een hoop vocht uw huis binnen als dit niet goed geïsoleerd. Naast de woonongemakken zoals koude voeten kan het ook een hoop andere problemen opleveren zoals optrekkend vocht en zelfs schimmel in huis. Een houten vloer isoleren is daarom geen slecht idee. Jan de Isolatieman zet graag de voordelen voor u op een rij.

Waardevermeerdering van de woning (hoger energielabel).
Wooncomfort wordt beter.
Bijdragen aan een schoner milieu (minder co2 uitstoot).
Lagere energielasten.
Voorkomt optrekkend vocht en de bijkomende problemen.

Houtenvloer onder de kruipruimte isoleren

Bij het plaatsen van isolatiemateriaal in kruipruimte moet u er rekening mee houden dat u kiest voor ‘open’ materiaal. Denk hierbij aan steenwol, glaswol of MW35 in combinatie met damp-open-folie. Hierdoor zorgt u ervoor dat u het materiaal laat ‘ademen’. Doet u dat niet, dan verstikt u de constructie en krijgt u grotere problemen zoals houtrot en schimmel. Deze ‘wollen’ hebben ook nog eens een geluiddempend effect.

Deskundig advies

Een kruipruimte isoleren kan een lastige klus zijn. Jan de Isolatieman denkt met u mee en geeft u deskundig advies van de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Subsidie op vloerisolatie

De kruipruimte isoleren kan interessant zijn voor uw portemonnee omdat een goed geïsoleerde woning de energierekening omlaag brengt. Momenteel kan het extra interessant. De overheid verstrekt namelijk subsidie op isolatie. Jan de Isolatieman heeft alle zaken omtrent deze subsidieregeling voor u op een rijtje gezet.