Glaswol isolatie

Glaswol op rol in voorzetwand

Een voorzetwand wordt vaak geplaatst om de buitenmuur te isoleren. Een buitenmuur zonder isolatie zorgt namelijk voor verminderd wooncomfort en hogere energielasten. Een voorzetwand dient u daarom goed te isoleren, bijvoorbeeld met glaswol. Jan de Isolatieman biedt u verschillende glaswolrollen van Knauf Insulation. Deze rollen zijn betrouwbaar, flexibel en relatief goedkoop.

Muurisolatie

Zonder isolatie kan er tot wel 20% van de warmte verloren gaan via de muren. Zonde van de warmte in huis en uw energiekosten. Goede muurisolatie is daarom belangrijk, maar kan ook lastig zijn. U dient namelijk eerst goed te kijken wat voor soort muren u in huis heeft. Een spouwmuur vereist bijvoorbeeld andere isolatie dan een voorzetwand.

Isolatie voorzetwand

Wanneer u een voorzetwand gaat isoleren, plaatst u eerst een raamwerk tegen de buitenmuur. Vervolgens brengt u damp-open folie aan tegen de bestaande muur, zodat er geen vochtproblemen ontstaan. Tussen de staanders plaatst u isolatiemateriaal, zoals glas- of steenwol. Omdat glaswol minder irriteert en goedkoper is dan steenwol, is raden wij glaswol aan als isolatie in uw voorzetwand.

Glaswolrollen Naturoll

Glaswol is beschikbaar in rollen en op platen. Glaswolplaten zijn wat lichter en daarom fijner bij vloer- en dakisolatie. Voor muurisolatie kunt u beter kiezen voor glaswolrollen. Deze zijn dikker én voordeliger. Jan de Isolatieman biedt u glaswolrollen van Knauf Insulation, namelijk de Naturoll 032, 035 en 037.

Het verschil tussen de types Naturoll zit in de persing: hoe hoger de persing, hoe meer materiaal er in de rol verwerkt zit. Dit heeft invloed op de isolatiewaarde en de stugheid van het materiaal. Hoe lager het cijfer, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe dikker het materiaal. Welk type Naturoll u nodig heeft, is dus afhankelijk van hoeveel ruimte u heeft en wat u zelf het fijnste vindt.

Heeft u vragen of behoefte aan extra advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!