Jan kijk naar rechts

PIR + Fermacell

PIR + Fermacell biedt uitkomst aan iedereen die snel, maar goed wil isoleren. De combinatie van PIR en Fermacell zorgt er namelijk voor dat u de constructie in één keer kunt isoleren en afwerken. PIR heeft zeer sterke thermische eigenschappen en voorziet de constructie daarom van goede warmte-isolatie. Fermacell is daarnaast stootvast, brandwerend en geluidsisolerend. De perfecte combinatie voor wanden, plafonds en de binnenzijde van schuine daken!

Filter

Isoleren met PIR en Fermacell

PIR en Fermacell zijn bekende en betrouwbare isolatiematerialen. PIR is vooral populair vanwege de hoge isolatiewaarde en Fermacell omdat het stootvast, brandwerend en goed belastbaar is. Daarnaast is Fermacell heel geschikt voor geluidsisolatie. Wanneer PIR met een Fermacell gipsvezelplaat wordt verlijmd, ontstaat er dus een sterke en veelzijdige isolatieplaat. PIR + Fermacell platen zijn iets duurder dan bijvoorbeeld PIR + Gips, maar hebben dan ook een aantal belangrijke voordelen.

De voordelen van PIR

PIR heeft zeer sterke thermische eigenschappen. Dat betekent dat u met een dunne PIR-plaat alsnog een hoge isolatiewaarde in de constructie bereikt. PIR-isolatie is daarom met name geschikt voor constructies waar u maar beperkt ruimte heeft om te isoleren of constructies waar u zo min mogelijk (woon)ruimte wil inleveren. PIR + Fermacell platen zijn dankzij de hoge isolatiewaarde ook vrij dun en dus heel geschikt voor voorzetwanden, scheidingswanden en plafonds.

De voordelen van Fermacell

Fermacell platen hebben niet zo’n hoge isolatiewaarde, maar wel sterke akoestische eigenschappen. Met Fermacell voorziet u de constructie dus van goede geluidsisolatie. Daarnaast zijn deze platen stootvast, brandwerend en hoog belastbaar, wat betekent dat u er bijvoorbeeld een tv, schilderij of lamp aan kunt ophangen. Door PIR en Fermacell met elkaar te combineren, ontstaat er dus een stevige plaat, waarmee u de constructie in één keer kunt isoleren en afwerken.

Mogelijkheden van PIR + Fermacell

Bij Jan de Isolatieman verlijmen wij zelf PIR-isolatie met Fermacell gipsvezelplaten. Daarbij bieden we PIR + Fermacel met rechte of afgeschuinde kanten aan, allebei in diverse afmetingen. Bij PIR + Fermacell met afgeschuinde kanten kunt u bovendien kiezen tussen 2AK en 4AK. In principe zijn alle platen geschikt voor de wand en het plafond, alhoewel we voor het plafond wel PIR + Fermacell 4AK aanraden.

PIR + Fermacell met rechte kanten plaat

Met rechte kant

PIR + Fermacell RK platen worden anders afgewerkt dan de AK platen. De naden blijven namelijk zichtbaar en werkt u daarom alleen maar af met voegenlijm. Het monteren van deze platen gaat daarom sneller, maar de naden blijven dus wel zichtbaar. Met RK platen krijgt u dus een minder strak geheel dan het geval is bij AK platen. PIR + Fermacell RK platen worden daarom vaak gebruikt voor constructies waar de afwerking niet van belang is, zoals de zolder.

PIR + Fermacell plaat met afgeschuinde kanten

Met afgeschuinde kant

Bij PIR + Fermacell AK platen werkt u de naden volledig weg met gaasband en voegengips, waardoor u een strak oppervlak creëert. Deze platen zijn dus heel geschikt voor zichtwerk, zoals een scheidingswand, voorzetwand of het plafond. Voor de wanden raden wij PIR + Fermacell met twee afgeschuinde kanten aan. Voor het plafond kunt u beter de platen met vier afschuinde kanten kiezen, want deze kunt u met gaasband tegen de randen vastzetten. Daarmee voorkomt u dat er later scheuren in het stucwerk ontstaan.

man isoleert buitenmuur aan de buitenkant
pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + Fermacell verwerken

PIR + Fermacell platen zijn relatief licht van gewicht en dus erg fijn om mee te werken. Om de wand of het plafond in één keer te isoleren en afwerken, creëert u een rachelwerk van ventilatielatten. Daarna snijdt u de PIR + Fermacell platen op maat met een handzaag of isolatiemes. Vervolgens schroeft u de platen tegen elkaar aan met speciale Fermacell schroeven. Als u PIR + Fermacell platen met rechte kant gebruikt, vult u de naden op met Fermacell voegenlijm. Eventuele lijmresten snijdt u daarna gemakkelijk weg, waarna de platen klaar zijn voor de afwerking. Denk daarbij aan stucwerk, behangen, enzovoorts.

Heeft u PIR + Fermacell platen met afgeschuinde kanten gekozen? Dan vult u de naden eerst op voegengips. Vervolgens brengt u een laag gaasband over de naden aan, waarna u ze nog een laatste keer afwerkt met voegengips. Let op dat daarbij alleen maar producten van Fermacell gebruikt, want die geven het beste resultaat. Daarna kunt u de platen gaan afwerken met bijvoorbeeld behang of stucwerk. Heeft u nog vragen over het monteren van PIR + Fermacell? Neem gerust contact met ons op!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.