Rock4All in voorzetwand

Uw voorzetwand gemakkelijk vullen met zowel thermische als akoestische isolatie? Dan zijn de Rock4All steenwolplaten van Knauf een goede keuze. Deze platen zijn dankzij hun flexibele structuur eenvoudig te verwerken en bieden zowel warmte- als geluidsisolatie. Rock4All is bovendien breed inzetbaar en voor nog veel meer constructies in uw woning te gebruiken!

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Rock4All Steenwolplaat 1200x600x120mm Rd:3.40 4pl/pak (=2,88 m²)
    Rock4All Steenwolplaat 1200x600x120mm Rd:3.40 4pl/pak (=2,88 m²)
    • Rd-waarde: 3.40
    • Dikte : 120mm
    • Stuks : 4 platen per pak
    V.a.
    € 13,63
    p/m2

Voorzetwandisolatie met Rock4All steenwolplaten

Uw voorzetwand thermisch én akoestisch isoleren? Dat kan heel gemakkelijk met de nieuwe Rock4All steenwolplaten van Knauf, een betrouwbaar en toonaangevend merk in de wereld van isolatie. De Rock4All steenwolplaten zijn duurzaam, flexibel en breed-inzetbaar. Naast voorzetwandisolatie zijn deze platen namelijk ook geschikt voor allerlei andere constructies in uw woning. Lees hieronder meer over het isoleren van uw voorzetwand met de Rock4All steenwolplaten!

Voorzetwandisolatie

Een voorzetwand wordt vaak geplaatst om een al bestaande muur na te isoleren. U zet een frame van houten of metalen staanders voor de muur en vult deze met isolatiemateriaal. Vaak wordt in dat geval gekozen voor materiaal dat ook geluidsisolatie biedt, omdat geluiden zich voornamelijk via de muren verplaatsen. Rock4All is daarom heel geschikt voor voorzetwandisolatie: het materiaal is flexibel en daarom gemakkelijk te plaatsen, heeft een relatief goede isolatiewaarde én biedt geluidsisolatie. Bovendien is Rock4All hartstikke budgetvriendelijk en bijzonder breed-inzetbaar.

Rock4All voordelen

Rock4All is een relatief nieuw product in het assortiment van Knauf, met een hoop voordelen ten opzichte van vergelijkbare isolatiematerialen. De steenwolplaten zijn duurzaam, brandwerend en flexibel, waardoor u het gemakkelijk in de juiste maat voor uw voorzetwand snijdt. Rock4All biedt daarnaast zowel thermische als akoestische isolatie en heeft zelfs waterafstotende eigenschappen. Dat betekent dat u Rock4All voor nog veel meer constructies dan alleen de voorzetwand kunt gebruiken. Denk daarbij aan de isolatie van plafonds, daken, houten vloeren en zelfs spouwmuren!

Verwerken Rock4All in voorzetwand

Bent u van plan om de Rock4All zelf in uw voorzetwand te verwerken? Dan staat u een relatief eenvoudige klus te wachten. U snijdt de steenwolplaat eerst op maat met een isolatiemes, waarna u het met lichte druk vastklemt tussen de houten of metalen staanders van het frame. U brengt vervolgens een isolatiefolie aan de binnen- en buitenzijde van de constructie aan en tot slot werkt u het geheel netjes af met gips- of stucplaten.

Rock4All is een veelzijdig en betrouwbaar product, maar heeft wel twee nadelen. Ten eerste is dit materiaal relatief dik, waardoor u meer woonruimte met uw voorzetwand inlevert dan wanneer u een slank isolatiemateriaal, zoals PIR, gebruikt. Ten tweede kunnen er bij de verwerking van Rock4All vezels vrijkomen die irriteren aan uw huid, ogen en luchtwegen. U dient tijdens het verwerken van deze steenwolplaat daarom altijd een beschermende bril en kleding te dragen.