Steenwolplaten 041

Steenwolplaten hebben sterke thermische en akoestische eigenschappen. Dat betekent dat steenwol de temperatuur in uw woning constant houdt én geluidsoverlast voorkomt. Steenwolplaten, zoals de Rockwool 041, zijn daarom zeer geschikt voor het isoleren van een voorzetwand. Jan de Isolatieman biedt u een uitgebreid assortiment steenwolplaten, in verschillende formaten en met de scherpste prijzen van Nederland!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Steenwolplaten 041 in voorzetwand

Steenwol is een populair en veelzijdig isolatiemateriaal. Het materiaal heeft zowel thermische als akoestische eigenschappen en biedt daarom sterke warmte- én geluidsisolatie. Steenwolplaten zijn dan ook zeer geschikt voor de isolatie van voorzetwanden. Jan de Isolatieman biedt u diverse steenwolplaten in verschillende formaten, waaronder de 041. Lees hieronder alles over het isoleren van een voorzetwand met Rockwool 041!

Voorzetwandisolatie

Met een voorzetwand voorziet u uw buitenmuren van goede isolatie. Erg belangrijk, want zonder isolatie gaat er tot wel 20% van de warmte binnenshuis verloren via de muren. Voorzetwandisolatie houdt de temperatuur in huis echter constant, waardoor u meer wooncomfort ervaart en uw energiekosten lager worden. Een voorzetwand is relatief gemakkelijk te plaatsen, maar dient u wel van geschikt isolatiemateriaal te voorzien. Steenwol is een goede keuze als u op zoek bent naar relatief goedkoop en flexibel materiaal, dat ook nog eens geluidsoverdracht via de muren voorkomt.

Isoleren met steenwol

Steenwol is duurzaam, brandwerend en relatief flexibel, waardoor het materiaal erg gemakkelijk te verwerken is. Bovendien heeft steenwol sterke thermische én akoestische eigenschappen, waardoor het materiaal ook geluidswerend werkt. Steenwol is daarom een populair isolatiemateriaal en wordt voor allerlei isolatiedoeleinden gebruikt. Jan de Isolatieman biedt u Rockwool 037 en Rockwool 041 platen. Het verschil tussen deze platen zit in de lambda-waarde, dus de waarde die aangeeft hoe goed het materiaal warmte geleidt. Hoe lager de lambda-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde. De Rockwool 037 heeft dus een betere isolatiewaarde, maar is ook duurder. De steenwolplaten 041 zijn daarom een goede keuze als u op zoek bent naar voordelig isolatiemateriaal voor uw voorzetwand!

Steenwol 041 plaatsen in voorzetwand

Het is relatief gemakkelijk om een voorzetwand te plaatsen en vullen met steenwol. U plaatst eerst een raamwerk met houten of metalen profielen tegen de buitenmuur en houdt daartussen een luchtspouw van één tot twee centimeter. Vervolgens plaatst u een damp-open folie tegen de buitenmuur met daarop de steenwolplaten. Steenwol is relatief flexibel, dus het materiaal laat zich eenvoudig op maat snijden en tussen de profielen klemmen. Als laatste plaatst u een dampremmende folie over de steenwol, waarna u de wand netjes kunt afwerken met gipsplaten. Heeft u vragen over het gebruik van steenwolplaten 041 in een voorzetwand? Neem dan contact met ons op.