Jan kijk naar rechts

PIR + Fermacell 2AK

PIR + Fermacell 2AK platen zijn heel geschikt voor snelle, strakke en betrouwbare isolatie van de wand! Met deze platen kunt u namelijk isoleren én afwerken in slechts één handeling. Dankzij de 2 afgeschuinde kanten kunt u naden tussen de platen bovendien volledig wegwerken, waardoor u een vlakke en naadloze wand creëert.

Filter

Isoleren met PIR en Fermacell

Wie tijd wil besparen én de constructie van betrouwbare isolatie wil voorzien, kiest het beste voor PIR + Fermacell platen. Daarmee kunt u de constructie namelijk in één keer isoleren en afwerken. PIR heeft zeer sterke thermische eigenschappen en voorziet de constructie daarmee van warmte-isolatie. Fermacell heeft goede akoestische eigenschappen en zorgt daarmee voor geluidsisolatie. Bovendien zijn Fermacell-platen heel geschikt om constructies mee af te werken: ze zijn stootvast en u kunt er direct overheen stuken of behangen. PIR + Fermacell zijn daarmee heel geschikt voor bijvoorbeeld wanden en plafonds.

man staat buiten om isolatiemateriaal aan te brengen.
pictogram voor tussenwanden

Twee afgeschuinde kanten

In deze categorie vindt u PIR + Fermacell 2AK. Dat betekent dat deze platen twee afgeschuinde kanten hebben, waarmee u een naad tussen twee losse platen creëert. Deze naad kunt u volledig wegwerken, waardoor er strak geheel ontstaat. PIR + Fermacell 2AK zijn heel geschikt voor binnenmuren, zoals scheidingswanden en voorzetwanden. Wilt u het plafond voorzien van PIR + Fermacell? Dan kunt u beter kiezen voor de platen met vier afgeschuinde kanten (4AK). Ook daarvan vindt u bij Jan de Isolatieman een uitgebreid assortiment.

pictogram met een hamer en een klussleutel

PIR + Fermacell 2AK verwerken

PIR + Fermacell platen laten zich vrij eenvoudig verwerken. De platen zijn licht van gewicht en daarom fijn om mee te werken. U snijdt de platen eerst op maat en schroeft ze daarna met de afgeschuinde kant aan elkaar vast. Daardoor ontstaat er een naad, die u eerst opvult met voegengips van Fermacell. Daarna bedekt u de naden met gaasband van Fermacell, waarna u ze nog een laatste keer opvult met voegengips. Als alle naden zijn weggewerkt, ontstaat er een strakke en vlakke wand, waar u direct overheen kunt stuken, behangen of op een andere gewenste manier kunt afwerken!

Meer informatie Meer informatie
Man kijkt op laptop in een omgeving waar wordt gebouwd
Terug naar boven