Jan de Isolatieman
betrouwbaar én voordelig isolatiemateriaal.

Voordelen voor dakisolatie aan de binnenzijde (waarom zou u dit moeten doen)

• Besparen op energiekosten (jammer voor de vogels, die hebben geen vloerverwarming meer)

• Behoudt warmte en zorgt voor extra comfort

• Je ruimt de zolder nog eens op ;-)

• Energielabel voor verkoop van uw woning wordt gunstiger

• Bij het gebruik van glas/steenwol/MW35 vermindert geluidsoverlast van buitenaf

Hoe wordt een schuin dak aan de binnenzijde geïsoleerd en welk isolatiemateriaal heeft u hiervoor nodig?

Heeft u een schuin dak dat u wilt isoleren aan de binnenzijde? Controleer eerst of dat uw dak waterdicht is, bij oude woningen is de onderdakconstructie namelijk niet geheel waterdicht. Mocht deze onvoldoende water-dicht zijn dan dient u eerst een damp-open folie toe te passen.

Veelal wordt er een houten of metalen frame tussen de dakbalken geplaatst, hiertussen plaatst men de isolatie. Na het isoleren dient men een dampremmende folie toe te passen om vochtproblemen in de constructie te voorkomen. Nadat de isolatie en folies zijn geplaatst kan het dak worden afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten.

Heeft u een sporenkap (dakbalken van de nok naar de goot)? Dan komt de werkwijze redelijk overeen, in dit geval isoleert u tussen de sporen in met glaswol of steenwol. Hierna dient u ook een dampremmende folie toe te passen alvorens men het dak afwerkt met bijvoorbeeld gipsplaten.

Een uitzondering op deze regels is PIR isolatie, dit materiaal heeft namelijk aan beide zijden een dampremmende en waterdichte aluminiumfolie.

Het materiaal dat u kunt gebruiken voor het isoleren van een schuin dak aan de binnenzijde:

Steenwol

Steenwol heeft een goede thermische isolatie, het heeft een uitstekende geluidsisolatie en is een van de meest brandveilige soorten isolatiemateriaal. Voor het isoleren van het schuine dak adviseren wij steenwol platen, deze zijn eenvoudig op maat te maken. Daarnaast is het voordeel van het isoleren met minerale wol dat het moeilijk bereikbare plaatsen ook goed kunt isoleren. Een nadeel van steenwol is dat de isolatiewaarde lager is dan bij PIR isolatie, hierdoor dient u rekening te houden met meer ruimteverlies. Een dampremmende folie die wij adviseren is de Miofol 125 S.

Glaswol

Glaswol is redelijk vergelijkbaar met steenwol en is een prima optie voor het isoleren van een schuin dak aan de binnenzijde. Het materiaal is wat lichter dan steenwol en laat zich ook makkelijk verwerken. Glaswol staat er om bekend dat het een vervelende eigenschap heeft en dat is namelijk irritaties en jeuk bij verwerken. Daar hoeft u bij Jan de Isolatieman niet bang voor te zijn, wij verkopen uitsluitend glaswol van het merk Knauf Insulation. Dit materiaal heeft namelijk een natuurlijk bindmiddel en is hiermee een stuk gebruiksvriendelijker. Een dampremmende folie die wij adviseren is de Miofol 125 S.

PIR-lsolatie

PIR isolatie heeft meerdere voordelen, de belangrijkste is dat het een extreem hoge isolatiewaarde. Hiermee kunt u slank isoleren, dit voorkomt extra ruimte verlies in het dak (bijvoorbeeld bij oude balken in het zicht houden). U heeft geen dampremmende of dampopen folies nodig indien u de platen afplakt met aluminiumtape.

Platdak isoleren binnenzijde

Is het isoleren van uw platte dak aan de buitenzijde geen optie? Dan is het isoleren aan de binnenzijde een prima alternatief (ook wel koud dak genoemd). Wanneer u een plat dak gaat isoleren vanuit de binnenzijde, moet u het isolatiemateriaal aanbrengen tussen de dakbalken.

Het isoleren van een plat dak wordt meestal gedaan met een minerale wol zoals glaswol, steenwol of minerale wol. Dit heeft als voordeel dat het materiaal goed tussen de balken kan worden gefixeerd, een belangrijk aandachtspunt is dat de juiste folie wordt toegepast om vochtproblemen te voorkomen.

Aandachtspunt!

Een plat dak is vaak voorzien van bitumen, EPDM of PVC deze materialen hebben als eigenschap dat het een dampremmende werking heeft. Plaats dan geen dampremmer aan de binnenzijde! Maar kies voor een klimaatfolie, deze houdt vocht tegen wanneer het nodig is en laat de constructie ademen op het moment dat het nodig is. Klimaatfolie (Miofol Active) wordt gebruikt aan de binnenzijde van platte daken.

Het beste isolatiemateriaal voor een platdak isoleren aan de binnenzijde:

Steenwol

Steenwol heeft een goede thermische isolatie, het heeft een uitstekende geluidsisolatie en is een van de meest brandveilige soorten isolatiemateriaal. Voor het isoleren van het platte dak adviseren wij steenwol platen, deze zijn eenvoudig op maat te maken. Daarnaast is het voordeel van het isoleren met minerale wol dat het moeilijk bereikbare plaatsen ook goed kunt isoleren.

Glaswol

Glaswol is redelijk vergelijkbaar met steenwol en is een prima optie voor het isoleren van een plat dak aan de binnenzijde. Het materiaal is wat lichter dan steenwol en laat zich ook makkelijk verwerken. Glaswol staat er om bekend dat het een vervelende eigenschap heeft en dat is namelijk irritaties en jeuk bij verwerken. Daar hoeft u bij Jan de Isolatieman niet bang voor te zijn, wij verkopen uitsluitend glaswol van het merk Knauf Insulation. Dit materiaal heeft namelijk een natuurlijk bindmiddel en is hiermee een stuk gebruiksvriendelijker.

MW-35 platen

MW35 isolatie van het merk Knauf Insulation heeft de voordelen van glaswol en steenwol gecombineerd. Het materiaal is steviger dan traditionele glaswol, heeft een hogere massa en irriteert minder bij verwerken.

Advies of meer informatie over dak- muur of vloerisolatie?

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u graag advies over het isoleren van uw dak, muur of vloer? De specialisten van Jandeisolatieman.nl staan u graag te woord. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag verder bij het maken van de juiste keuze isolatiemateriaal.

Jan de Isolatieman

betrouwbaar én voordelig isolatiemateriaal

Populaire Producten

 1. OPRUIMING!!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 100 mm RD 4,65
  OPRUIMING!!! Sopratherm Alu - Tand en Groef 100 mm RD 4,65
  • RD-waarde 4,65
  • Materiaaldikte: 100 mm
  • Afmeting: 600x1200 mm 
  V.a.
  € 15,72
  p/m2
 2. B-Keus
  B-keus XPS-platen 1250x600x30mm Rd:1,00 14pl/pak (=10,50m²)
  B-keus XPS-platen 1250x600x30mm Rd:1,00 14pl/pak (=10,50m²)
  • Rd-waarde: 1,00
  • Materiaaldikte: 30 mm
  • Lambdawaarde 0,029W(m.K)
  • Afmeting: 1250x600 mm
  V.a.
  € 3,01
  p/m2
 3. B-Keus
  PIR 80 mm B-keus spouwmuur en dakisolatie, aluminiumfolie 1200x600x80
  B-keus PIR 2-zijdig aluminium Rd: 3,63 1200x600x80mm Isolatieplaten (0,72m²)
  • Rd-waarde: 3.63
  • Materiaaldikte: 80 mm
  • Afmeting: 1200x600 mm
  € 11,31
  p/m2
 4. PIR A-keus tand en groef, spouwmuur, aluminiumfolie, 80 mm
  AANBIEDING! PIR Spouwplaat 1200x600x80mm Rd:3.60 6pl/pak (=4,32 m²)
  • Rd-waarde: 3,60
  • Materiaaldikte: 80 mm
  • Afmeting: 1200x600 mm
  V.a.
  € 13,07
  p/m2

Onze Merken