Kruipruimte isoleren kosten

Jan met boek in zijn hand
Man brengt isolatie aan

Kruipruimte-isolatie draagt veel bij aan duurzaam en comfortabel wonen. Zonder isolatie trekken kou en vocht namelijk gemakkelijk vanuit de kruipruimte naar boven, rechtstreeks uw woning in. Uw kruipruimte isoleren is dus belangrijk, maar ook prijzig. Daarbij maakt ook de werkwijze veel verschil: bodemisolatie is goedkoper dan vloerisolatie, maar ook minder efficiënt. Dus wat kost vloerisolatie vanuit de kruipruimte? En wat levert kruipruimte-isolatie op? Hieronder leest u alles over de kruipruimte isoleren en bijbehorende kosten!

Jan met duim omhoog

"Wanneer u de vloer vanuit de kruipruimte gaat isoleren, liggen de kosten gemiddeld tussen de €25 en €45 per vierkante meter."

Wat kost kruipruimte-isolatie?


Wanneer u de vloer vanuit de kruipruimte gaat isoleren, liggen de kosten gemiddeld tussen de €25 en €45 per vierkante meter. Voor bodemisolatie betaalt u gemiddeld tussen de €20 en €35 per vierkante meter. Vloerisolatie vanuit de kruipruimte is dus iets duurder, maar deze manier van isoleren levert ook meer op. De rest van deze pagina focust daarom op de kosten van vloerisolatie vanuit de kruipruimte.


Lees meer over de kosten van bodemisolatie


Vloerisolatie kruipruimte: verschillende kosten


Wat vloerisolatie vanuit de kruipruimte gaat kosten, is afhankelijk van meerdere factoren. Het gekozen isolatiemateriaal, bijvoorbeeld, want deze verschillen sterk in prijs. Dit hangt weer samen met hoe goed het materiaal de warmte vasthoudt, want over het algemeen betekent een hoge isolatiewaarde ook een hogere prijs. Deze factoren hebben invloed op wat kruipruimte-isolatie kost:


Het isolatiemateriaal


Het ene isolatiemateriaal is een stuk duurder dan het andere. Zo betaalt u voor PIR-isolatie gemiddeld €10,50 per m² en voor glaswol ‘slechts’ €2,37. Het materiaal dat u gebruikt om uw kruipruimte te isoleren, heeft dus veel invloed op wat dat u uiteindelijk gaat kosten.


De gewenste isolatiewaarde


De prijs van een bepaald isolatiemateriaal hangt vaak samen met de isolatiewaarde, dus hoe goed dat materiaal de warmte vasthoudt. PIR is een stuk duurder dan glaswol, maar heeft ook een veel hogere isolatiewaarde. Als u een bepaalde isolatiewaarde met uw kruipruimte-isolatie wilt behalen, lopen de kosten dus waarschijnlijk op.


Het type woning


Ook uw woning heeft invloed op de kosten van vloerisolatie vanuit de kruipruimte. Zo is het duurder om de kruipruimte van een vrijstaande woning te isoleren dan die van een rijtjeshuis. Dat komt doordat de kruipruimte van een vrijstaande woning groter is, maar ook doordat een tussenwoning van zichzelf al beter is geïsoleerd. Een tussenwoning is namelijk ‘ingebouwd’ en een vrijstaande woning niet.


Het vakmanschap


Als u de kruipruimte door een professional laat isoleren, betaalt u natuurlijk ook voor het vakmanschap. We raden u in dat geval aan om verschillende offertes aan te vragen, want de ervaring leert dat ook vakmannen sterk verschillen in hun uurtarief. U kunt de kruipruimte ook zelf isoleren, maar houd er dan wel rekening mee dat u geen subsidie meer kunt aanvragen.


Hoe duur is het materiaal voor kruipruimte-isolatie?


Welk isolatiemateriaal u kiest, heeft invloed op de prijs én isolatiewaarde van uw kruipruimte-isolatie. Hieronder vindt u daarom een overzicht van geschikte isolatiematerialen, inclusief hun prijzen per vierkante meter en Rd-waarde. De Rd-waarde hangt nauw samen met de isolatiewaarde: hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter het materiaal de warmte vasthoudt. Let op: een nieuwbouwwoning moet een bepaalde waarde behalen om aan de eisen van het bouwbesluit te voldoen.


Lees meer over de isolatiewaarde


  Rd-waarde Prijs per m² (vanaf)
Glaswol 1,60 € 2,37
Steenwol 1,60 € 4,61
MW-35 1,70 € 3,68
PIR-platen 2,72 €10,79

Wat levert kruipruimte-isolatie op?


Kruipruimte-isolatie is een investering. Dat u betekent dat u de gemaakte kosten uiteindelijk terugverdient. Het is daarom goed om alvast een beeld te hebben van wat kruipruimte-isolatie oplevert. Wanneer u de vloer vanuit de kruipruimte isoleert, bespaart u jaarlijks gemiddeld €3 tot €5 per vierkante meter. Voor een tussenwoning betekent dat een gemiddelde besparing van €200 per jaar op uw energiekosten. Kruipruimte-isolatie van een vrijstaande woning levert gemiddeld zo’n €400 per jaar op. Uw investering nog sneller terugverdienen? Bekijk dan of u in aanmerking komt voor subsidie op uw kruipruimte-isolatie.


Lees meer over kruipruimte-isolatie subsidie

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.