Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis* Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis*
Gratis levering v.a. € 2500,- Gratis levering v.a. € 2500,-
Afhalen in Oss Afhalen in Oss
Menu
Menu sluiten Menu sluiten
Getoonde prijzen:
Incl. BTW
Excl. BTW
Terug

Wat is minerale wol?

Jan met boek in zijn hand
Minerale wol

Er zijn veel verschillende soorten isolatiematerialen die u kunt gebruiken voor het isoleren van uw woning. Een van die materialen is minerale wol. Maar wat is minerale wol eigenlijk en waarvoor kunt u het gebruiken? We bespreken de eigenschappen van minerale wol, de voor- en nadelen en de toepassingsmogelijkheden en we beantwoorden veelgestelde vragen.

Jan met duim omhoog

"Minerale wol heeft de voordelen van glas- en steenwol, maar niet de nadelen."

Waarvan is minerale wol gemaakt?


Minerale wol is gemaakt van gesmolten glas dat wordt omgesponnen tot glasdraden. Op het moment dat deze glasdraden worden samengevoegd, ontstaat er een wollige substantie die we minerale wol noemen.


Wat is het verschil tussen steen- en glaswol en minerale wol?


Minerale wol is een alternatief voor traditionele wol, zoals steenwol en glaswol. Het deelt dezelfde voordelen. Zo is minerale wol duurzaam, brandveilig, flexibel en heeft het een hoog geluidabsoberend vermogen. Daarnaast heeft het materiaal ongeveer dezelfde isolatiewaarde als de traditionele wollen.

Maar wat is dan precies het verschil? Wanneer de traditionele wollen, zoals steen- en glaswol, worden verwerkt, komen er irriterende vezels vrij. Hierdoor dient u bij de verwerking van deze materialen altijd een beschermende bril, kleding en een mondkapje te dragen. Bij het verwerken van minerale wol is dat niet nodig, hierbij komen namelijk geen irriterende vezels vrij. Om deze reden is het een stuk fijner om minerale wol te verwerken vergeleken met de traditionele wol.


Waarvoor kun je minerale wol gebruiken?


Minerale wol is een ademend isolatiemateriaal. Daarom is materiaal zeer geschikt voor constructies waarbij hout gebruikt wordt. Daarnaast kan minerale wol worden ingezet aan de binnenkant van diverse lagen van uw woning. Minerale wol is geschikt voor het isoleren van:



Wat zijn de voor- en nadelen van minerale wol?


Voordelen


  • Goede isolator: Minerale wol heeft uitstekende thermische eigenschappen.
  • Niet brandbaar: Minerale wol heeft brandklasse A1, dit betekent dat het niet brandbaar is.
  • Goede geluidsabsorptie: Minerale wol is zeer effectief tegen geluidsoverlast.

Nadelen


  • Lage warmteopslagcapaciteit: Minerale wol heeft een lage warmteopslagcapaciteit. Dit betekent dat het materiaal de warmte niet goed op kan slaan. Op hete zomerdagen zal de warmte hierdoor sneller uw woning intrekken.
  • Niet drukvast: Minerale wol is niet drukvast. U kunt er niet op staan omdat het materiaal inveert.

Welke dikte minerale wol heb ik nodig?


Minerale wol is verkrijgbaar in diverse diktes. De diktes variëren van 50 mm tot 140 mm. De benodigde dikte is afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar? Welke isolatiewaarde wilt u behalen? En wat is uw budget? Deze factoren zijn allemaal van belang als u op zoek gaat naar isolatie.

Over het algemeen geldt: hoe dikker de isolatie, hoe hoger de isolatiewaarde, maar ook hoe duurder het materiaal is.


Minerale wol kopen bij Jan de Isolatieman?


In ons assortiment vindt u een breed assortiment aan minerale wol en nog veel meer isolatiematerialen. Zo heeft u altijd de juiste materialen voor uw isolatieklus.

Hebt u vragen of advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met de experts van Jan de Isolatieman.

Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."

Zakelijke klant?
Maak een account en profiteer van alle voordelen die Jan de isolatieman te bieden heeft. Ontdek alle voordelen.