Schuin dak isoleren via de binnenzijde

Het isoleren van een hellend dak via de binnenzijde is geen ingewikkelde klus. Maak een raamwerk van metaal of hout aan de binnenzijde van het schuine dak. Plaats hier isolatiemateriaal naar keuze in en werk de binnenzijde van het dak naar eigen smaak af. U kunt er ook voor kiezen om het hellende dak te isoleren via de buitenkant maar dat is een ingewikkelde klus die expertise vereist. We hebben een uitgebreid aanbod aan isolatiemateriaal dat geschikt is voor het isoleren van een schuin dak via de binnenzijde. Bekijk de verschillende eigenschappen en maak uw keuze.

Materialen voor schuin dak isolatie via de binnenzijde

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die allemaal eigen eigenschappen hebben. Maar die allemaal geschikt zijn voor het isoleren van een hellend dak via de binnenkant. Hieronder vindt u een overzicht van de producten die wij aanbieden en adviseren: 

PIR-isolatie

Als u de hoogste isolatiewaarde met de dunste dikte wilt behalen dan is PIR isolatie het beste product. Het is een harde isolatieplaat met beide kanten aluminiumfolie, dit zorgt voor de hoogste isolatiewaarde. Door PIR isolatie toe te passen hoeft u ook geen extra folies toe te passen, de naden afplakken is voldoende.

Steenwol

Steenwol heeft als voordeel dat het zowel thermisch als akoestisch isoleert. Hierdoor heeft u minder last van geluiden van buiten uw woning. Ook is het eenvoudig aan te brengen omdat het een wol soort is, dit heeft als voordeel dat moeilijk bereikbare plaatsen ook beter te isoleren zijn. Naast de standaard steenwol platen verkopen wij ook harde persing steenwol, deze is prima te gebruiken voor deze toepassing. Steenwol heeft als extra voordeel dat het extreem brandveilig is.

Glaswol

Glaswol is een vergelijkbaar product met steenwol, het heeft echter als voordeel dat het lichter is en beter te verwerken. Glaswol werd vaak gezien als een product wat irriteert bij verwerken, echter verkopen wij uitsluitend een gebruiksvriendelijk product van KNAUF INSULATION. Hierdoor behoort jeuk en irritatie tijdens verwerken nagenoeg tot het verleden. Daarnaast is glaswol duurzamer bij productie dan overige materialen (de laagste co2 uitstoot per m2). Glaswol platen zijn ook erg geschikt voor de isolatie van uw schuine dak.

MW 35 Minerale wol

We hebben ook MW 35 minerale wol in ons assortiment. MW 35 platen dienen als vervanger voor steenwol, veel eigenschappen komen overeen, behalve de irritatie bij verwerken. Deze platen zijn steviger dan glaswol platen en erg geschikt voor het isoleren van hellende daken via de binnenzijde. De thermische eigenschappen van dit product in combinatie met de brandwerende kenmerken zorgen voor een hoog rendement. 

Weet u al welk materiaal het beste bij uw project past? Heeft u vragen over het isolatiemateriaal of wat geschikt is voor uw project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Subsidie op isolatie

Wil je in 2019 in aanmerking komen voor een subsidie voor het isoleren van je dak (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis), dan moet de Rd-waarde van de dakisolatie minstens 3,5 m²K/W bedragen. Wij vermelden altijd bij onze materialen wat de Rd-waarde is, let dus goed op dat u materiaal koopt met deze minimale waarde indien u subsidie aan gaat vragen. De subsidie kan aangevraagd worden door particulieren, VvE’s, wooncoöperaties en woonverenigingen. Een vereiste is dat er minimaal twee grote isolerende maatregelen worden uitgevoerd aan de woning (vloer, gevel, dak of kruipruimte).