Jan kijk naar rechts

Platen met PIR + Fermacell

Uw woning van warmte- en geluidsisolatie voorzien? Dan zijn PIR + Fermacell platen een uitstekende keuze. De thermische eigenschappen van PIR zorgen voor warmte-isolatie en de akoestische eigenschappen van Fermacell zorgen voor geluidsisolatie. Bij Jan de Isolatieman vindt u een uitgebreid assortiment PIR + Fermacell, uiteraard altijd aantrekkelijk geprijsd!

Filter

Isoleren met PIR + Fermacell

Isolatie biedt meer voordelen dan een aangename temperatuur en lagere energiekosten. Sommige materialen bieden namelijk ook geluidsisolatie, waardoor u bijvoorbeeld minder last heeft van buren en geluiden van buiten. Bent u op zoek naar isolatiemateriaal dat zowel warmte- als geluidsisolatie biedt? Dan is PIR + Fermacell een uitstekende keuze. Lees hieronder alles over deze veelzijdige isolatieplaten!

PIR-isolatie

PIR is een bijzonder populair isolatiemateriaal. Met goede reden, want PIR heeft veel voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo heeft PIR een extreem hoge isolatiewaarde en kunt u dus heel goed ‘slank’ isoleren met PIR-platen. Met andere woorden heeft u maar weinig materiaal nodig om alsnog een hoge isolatiewaarde te bereiken. Daarnaast is PIR relatief licht van gewicht en daarom erg fijn om mee te werken.

Fermacell

Fermacell is een relatief nieuw isolatiemateriaal, maar wint snel aan populariteit. Dat komt doordat Fermacell zeer goede geluidsisolatie biedt en een hoge drukvastheid heeft. Fermacell platen kunnen daarom zowel op de wanden als de vloer verwerkt worden. Daarnaast is Fermacell tot wel zestig minuten brandwerend, licht van gewicht én geschikt voor vloerverwarming. Het enige nadeel van Fermacell is dat dit materiaal niet zo’n sterke thermische eigenschappen heeft.

Toepassing en verwerking PIR + Fermacell

Door PIR-platen met Fermacell-platen te verlijmen, ontstaat er isolatiemateriaal dat zowel uitstekende warmte- als geluidsisolatie biedt. PIR + Fermacell is daarom heel geschikt als vloer- en muurisolatie. Wanneer u PIR + Fermacell gaat verwerken, zorgt u eerst voor een egale ondergrond. Vervolgens bedekt u de randen van de wanden met stroken van minerale wol en plaatst u de platen in een slepend verband. Tot slot lijmt u de platen aan elkaar met speciale montagelijm en schroeft u ze vast met de Fermacell snelbouwschroeven.

Meer weten over de verwerking van PIR + Fermacell? Neem gerust contact met ons op. Onze experts voorzien u graag van vrijblijvend advies!

Terug naar boven
Jan met duim omhoog

"Jan de Isolatieman, streeft ernaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aangezien elke klus uniek is, raden wij u aan altijd contact op te nemen met een professional. Bekijk hier onze voorwaarden."